Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenRisotto (met champignons en groene asperges)
Delhaize logo
  • Risotto (met champignons en groene asperges)

Risotto (met champignons en groene asperges)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Risotto (met champignons en groene asperges)

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g Parijse champignons
  • 1 schaaltje kleine groene asperges
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 200 g arborio rijst
  • 6 dl groentebouillon Fundo
  • 90 g boter
  • 1 dl witte wijn
  • 100 g geraspte parmezaan

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,39

Asperges | Groen-Mini

Delhaize

Asperges | Groen-Mini

110 gr

€4,99

Kruiden | Peterselie

Euroma

Kruiden | Peterselie

9 gr

€2,45

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,85

Bouillon | Groenten

Fundo

Bouillon | Groenten

50 cl

€5,79

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Château La Roulerie 1er Cru Chaume 14 Wit

Chateau de la Roulerie

Château La Roulerie 1er Cru Chaume 14 Wit

50 cl

€34,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,39

Totaal:
€58,24

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Verwarm de groentebouillon.
  2. Pel en snijd de sjalot fijn. Verwarm 1/3 van de boter en stoof er zonder te laten kleuren de sjalot in aan. Voeg de rijst toe en bak de korrels 2 minuten tot ze glazig zijn. Blus met de witte wijn en laat deze bijna volledig verdampen. Voeg hier dan de groentebouillon bij en laat de rijst garen onder gesloten deksel op een zacht vuur.
  3. Controleer na 15 minuten en roer eens om. Laat nog enkele minuten verder garen tot de rijst net zacht is.
  4. Stoom ondertussen de groene asperges gaar. Was en droog de peterselie en hak dan de blaadjes fijn.
  5. Rasp de zeste van de limoen in de risotto en voeg daarna het sap toe.
  6. Smelt de resterende boter in een pan, snij de champignons in 2 en bak ze op een stevig vuur aan. Kruid met peper, de gehakte peterselie en de chili explosion. Voeg deze toe aan de risotto samen met de geraspte parmezaan. Meng alles goed tot een smeuïge risotto en serveer er de groene asperges bij.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht
  • Risotto (met champignons en groene asperges)

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,39

Asperges | Groen-Mini

Delhaize

Asperges | Groen-Mini

110 gr

€4,99

Kruiden | Peterselie

Euroma

Kruiden | Peterselie

9 gr

€2,45

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,85

Bouillon | Groenten

Fundo

Bouillon | Groenten

50 cl

€5,79

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Château La Roulerie 1er Cru Chaume 14 Wit

Chateau de la Roulerie

Château La Roulerie 1er Cru Chaume 14 Wit

50 cl

€34,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,39

Totaal:
€58,24