Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenRisotto met cantharellen en pecorino
Delhaize logo
  • Risotto met cantharellen en pecorino

Risotto met cantharellen en pecorino

Risotto met cantharellen en pecorino
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 6 dl water
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 80 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 200 g minichampignons
  • 250 g arboriorijst
  • 2 dl witte wijn
  • 450 g cantharellen
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 g pecorino
  • 2 sjalot
  • peper en zout
  • 6 dl water
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 80 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 200 g minichampignons
  • 250 g arboriorijst
  • 2 dl witte wijn
  • 450 g cantharellen
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 g pecorino
  • 2 sjalot
  • peper en zout

Begin met koken

30 min.
1
Breng het water aan de kook met het bouillonblokje. Zet het deksel op de pan en houd warm.
2
Hak de sjalotten fijn. Fruit ze met de minichampignons en de helft van de tijm gedurende 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met ¼ van de boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met de witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe, zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst volledig gaar is (20 min. in totaal).
3
Maak intussen de cantharellen schoon en snijd ze in stukken. Bak ze met de ongepelde gehalveerde teentjes knoflook, de rozemarijn en de rest van de tijm in een braadpan met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
4
Roer de rest van de boter en de geraspte pecorino onder de risotto, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak en dien meteen op, met de gebakken champignons.
1
Breng het water aan de kook met het bouillonblokje. Zet het deksel op de pan en houd warm.
2
Hak de sjalotten fijn. Fruit ze met de minichampignons en de helft van de tijm gedurende 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met ¼ van de boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met de witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe, zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst volledig gaar is (20 min. in totaal).
3
Maak intussen de cantharellen schoon en snijd ze in stukken. Bak ze met de ongepelde gehalveerde teentjes knoflook, de rozemarijn en de rest van de tijm in een braadpan met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
4
Roer de rest van de boter en de geraspte pecorino onder de risotto, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak en dien meteen op, met de gebakken champignons.
Nutritionele informatie
Energie: 588 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Girolle
450 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouillon| Finesse | Kip | Vetarme blokjes
Knorr Bouillon| Finesse | Kip | Vetarme blokjes
176 gr
3+1 gratis
2
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
59
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
Sec
Le Long Cours Sec
25 cl
-15% voor 3
1
79
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Pecorino romano | bob geraspt
Delhaize Pecorino romano | bob geraspt
2 × 70 gr
2
69
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
59
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
€22,36