Recept zoekresultatenRisotto met bospaddenstoelen en brie
Delhaize logo
  • Risotto met bospaddenstoelen en brie

Risotto met bospaddenstoelen en brie

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Risotto met bospaddenstoelen en brie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g arborio rijst
  • 250 g bospaddenstoelen
  • 150 g brie
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 1 blokje groentebouillonblokje 365
  • olijfolie 365
  • peper
  • 2 preiwit

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Risotto | Caranaroli | Barolo
    220 gr
    27,23 €/kg
    €5,99
    S2022070600637170000
  • Belgische | Champignons
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    5,56 €/kg
    €1,39
    F2015021100304010000
  • Geitenbrie
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 150 gr
    +/-26,00€/kg
    +/-€3,90
    F2018020600012030000
  • Blanc de Blancs Sec
    37,5 cl
    6,64 €/l
    €2,49
    S2008040800229630000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
    F1986053100316200000
  • S2007090700149490000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    8,98 €/l
    €4,49
    S2021060800553730000
  • Prei | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,59 €/kg
    €2,59
    F1986053100317200000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. bereidings- + kooktijd

    1. Bak in een stoofpot de fijngesneden preiwitten aan in 3 eetlepels olijfolie. Dek af en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
    2. Strooi er de rijst bij, roer 2 min., voeg dan de witte wijn toe en laat 1 min. sudderen. Doe er 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje bij. Dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur koken.
    3. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon (zonder ze nat te maken) en snij de dikste in stukken. Bak ze goudbruin in een pan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.
    4. Snij de brie in 4 porties.
    5. Breng de risotto op smaak met peper en zout, doe er de peterselie bij en verdeel over 4 diepe borden. Voeg de paddenstoelen toe en leg er een stuk brie bovenop. Serveer meteen.

    Kooktip

    Risotto kan je niet vooraf bereiden want de rijst moet smeuïg blijven. Je kan al wel de preiwitten fijnsnijden en de paddenstoelen schoonmaken.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Risotto met bospaddenstoelen en brie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Risotto | Caranaroli | Barolo
    220 gr
    27,23 €/kg
    €5,99
    S2022070600637170000
  • Belgische | Champignons
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    5,56 €/kg
    €1,39
    F2015021100304010000
  • Geitenbrie
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 150 gr
    +/-26,00€/kg
    +/-€3,90
    F2018020600012030000
  • Blanc de Blancs Sec
    37,5 cl
    6,64 €/l
    €2,49
    S2008040800229630000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
    F1986053100316200000
  • S2007090700149490000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    8,98 €/l
    €4,49
    S2021060800553730000
  • Prei | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,59 €/kg
    €2,59
    F1986053100317200000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000