Bereidingstijd: 30 min. bereidings- + kooktijd
- Bak in een stoofpot de fijngesneden preiwitten aan in 3 eetlepels olijfolie. Dek af en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
- Strooi er de rijst bij, roer 2 min., voeg dan de witte wijn toe en laat 1 min. sudderen. Doe er 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje bij. Dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur koken.
- Maak ondertussen de paddenstoelen schoon (zonder ze nat te maken) en snij de dikste in stukken. Bak ze goudbruin in een pan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Snij de brie in 4 porties.
- Breng de risotto op smaak met peper en zout, doe er de peterselie bij en verdeel over 4 diepe borden. Voeg de paddenstoelen toe en leg er een stuk brie bovenop. Serveer meteen.
Kooktip
Risotto kan je niet vooraf bereiden want de rijst moet smeuïg blijven. Je kan al wel de preiwitten fijnsnijden en de paddenstoelen schoonmaken.