Recept zoekresultatenRisotto met bospaddenstoelen en brie
Delhaize logo
  • Risotto met bospaddenstoelen en brie

Risotto met bospaddenstoelen en brie

Risotto met bospaddenstoelen en brie
Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g arborio rijst
  • 250 g bospaddenstoelen
  • 150 g brie
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 1 blokje groentebouillonblokje 365
  • olijfolie 365
  • peper
  • 2 preiwit
  • 250 g arborio rijst
  • 250 g bospaddenstoelen
  • 150 g brie
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 1 blokje groentebouillonblokje 365
  • olijfolie 365
  • peper
  • 2 preiwit

Begin met koken

: 30 min. bereidings- + kooktijd
1
Bak in een stoofpot de fijngesneden preiwitten aan in 3 eetlepels olijfolie. Dek af en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
2
Strooi er de rijst bij, roer 2 min., voeg dan de witte wijn toe en laat 1 min. sudderen. Doe er 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje bij. Dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur koken.
3
Maak ondertussen de paddenstoelen schoon (zonder ze nat te maken) en snij de dikste in stukken. Bak ze goudbruin in een pan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Snij de brie in 4 porties.
5
Breng de risotto op smaak met peper en zout, doe er de peterselie bij en verdeel over 4 diepe borden. Voeg de paddenstoelen toe en leg er een stuk brie bovenop. Serveer meteen.
1
Bak in een stoofpot de fijngesneden preiwitten aan in 3 eetlepels olijfolie. Dek af en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
2
Strooi er de rijst bij, roer 2 min., voeg dan de witte wijn toe en laat 1 min. sudderen. Doe er 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje bij. Dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur koken.
3
Maak ondertussen de paddenstoelen schoon (zonder ze nat te maken) en snij de dikste in stukken. Bak ze goudbruin in een pan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Snij de brie in 4 porties.
5
Breng de risotto op smaak met peper en zout, doe er de peterselie bij en verdeel over 4 diepe borden. Voeg de paddenstoelen toe en leg er een stuk brie bovenop. Serveer meteen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
2+1 gratis
3
39
Bruine champignons | Belgisch | Bio
Delhaize Bruine champignons | Belgisch | Bio
250 gr
Bio
    1
    99
    Brie | Mini portie
    Delhaize Brie | Mini portie
    155 gr
    3 voor €5.5
    2
    29
    Montinho Sao Miguel Wit
    Montinho Sao Miguel Montinho Sao Miguel Wit
    75 cl
    €2.99
    2
    99
    €4,99
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Bouillon | Groenten | Vetarm
    365 Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    45
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Prei | Fijngesneden
    Delhaize Prei | Fijngesneden
    300 gr
    1
    89

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €21,88