Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenRisotto met bospaddenstoelen en brie
Delhaize logo
  • Risotto met bospaddenstoelen en brie

Risotto met bospaddenstoelen en brie

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Risotto met bospaddenstoelen en brie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g arborio rijst
  • 250 g bospaddenstoelen
  • 150 g brie
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 1 blokje groentebouillonblokje 365
  • olijfolie 365
  • peper
  • 2 preiwit

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,85

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,39

Brie | Mini portie

Delhaize

Brie | Mini portie

155 gr

€2,29

Château La Roulerie 1er Cru Chaume 14 Wit

Chateau de la Roulerie

Château La Roulerie 1er Cru Chaume 14 Wit

50 cl

€34,99

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

120 gr

€2,29

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€55,20

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. bereidings- + kooktijd

  1. Bak in een stoofpot de fijngesneden preiwitten aan in 3 eetlepels olijfolie. Dek af en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
  2. Strooi er de rijst bij, roer 2 min., voeg dan de witte wijn toe en laat 1 min. sudderen. Doe er 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje bij. Dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur koken.
  3. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon (zonder ze nat te maken) en snij de dikste in stukken. Bak ze goudbruin in een pan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de brie in 4 porties.
  5. Breng de risotto op smaak met peper en zout, doe er de peterselie bij en verdeel over 4 diepe borden. Voeg de paddenstoelen toe en leg er een stuk brie bovenop. Serveer meteen.

Kooktip

Risotto kan je niet vooraf bereiden want de rijst moet smeuïg blijven. Je kan al wel de preiwitten fijnsnijden en de paddenstoelen schoonmaken.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht
  • Risotto met bospaddenstoelen en brie

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,85

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,39

Brie | Mini portie

Delhaize

Brie | Mini portie

155 gr

€2,29

Château La Roulerie 1er Cru Chaume 14 Wit

Chateau de la Roulerie

Château La Roulerie 1er Cru Chaume 14 Wit

50 cl

€34,99

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

120 gr

€2,29

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€55,20