Recept zoekresultatenKalfskroon met bospaddenstoelen en sjalotten
Delhaize logo
  • Kalfskroon met bospaddenstoelen en sjalotten
    A

Kalfskroon met bospaddenstoelen en sjalotten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Kalfskroon met bospaddenstoelen en sjalottenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg kalfskroon
  • 300 g gemengde bospaddenstoelen
  • 1 pak verse bruine kalfsfond van 220 ml
  • 300 g sjalotten
  • 20 cl droge witte wijn
  • 10 cl lichte verse room
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gebraad | Kalf
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 500 gr
    +/-21,79€/kg
    +/-€10,90
    F1998111800532700000
  • Bruine | Paddestoelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    7,16 €/kg
    €1,79
    F2021021500076660000
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    8,16 €/l
    €1,55
    S1997101600013690000
  • Sjalotten | Tros
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    9,18 €/kg
    €4,59
    F1999101300308920000
  • Ambo Pinot Grigio 2021 Wit
    37,5 cl
    10,64 €/l
    €3,99
    S2022011900598140000
  • Room | Zuur | 15 % V.G.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    5,95 €/kg
    €1,19
    F2020050400057890000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • S1985082000096570000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 40 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Pel de sjalotten en afhankelijk van hun grootte, laat ze heel of snij ze in 2 of in 4. Leg ze in een ovenschaal.
    3. Bind de kalfskroon op met keukentouw en wikkel het bovenste stuk van de botjes in aluminiumfolie. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak er het vlees aan alle kanten snel goudbruin in. Kruid met peper en zout en leg in de schaal bij de sjalotten. Overgiet met de witte wijn, voeg het kruidentuiltje toe en laat 40 min. in de oven bakken, bedruip af en toe met het braadvocht.
    4. Giet ondertussen de kalfsfond in de pan, roer de aanbaksels los en giet alles in een steelpan. Zet opzij.
    5. Maak de paddenstoelen schoon (spoel ze niet in water), doe ze in een pan met de olie en het geperste lookteentje. Zet opzij.
    6. Doe het braadvocht, wanneer de kalfskroon gebakken is, bij in de steelpan met de kalfsfond. Laat de ovenschaal, bedekt met aluminiumfolie, in de uitgeschakelde oven staan.
    7. Laat de saus op hevig vuur voor de helft inkoken, voeg dan de room en het bindmiddel toe, laat 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout. Bak de paddenstoelen tegelijkertijd op vrij hoog vuur, kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.
    8. Versnijd de kalfskroon tussen de ribben in plakken en dien op met de saus, de bospaddenstoelen en de sjalotten. Serveer met puree met olijfolie.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 448; energie (kCal): 107; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 580,8
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Kalfskroon met bospaddenstoelen en sjalotten
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gebraad | Kalf
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 500 gr
    +/-21,79€/kg
    +/-€10,90
    F1998111800532700000
  • Bruine | Paddestoelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    7,16 €/kg
    €1,79
    F2021021500076660000
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    8,16 €/l
    €1,55
    S1997101600013690000
  • Sjalotten | Tros
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    9,18 €/kg
    €4,59
    F1999101300308920000
  • Ambo Pinot Grigio 2021 Wit
    37,5 cl
    10,64 €/l
    €3,99
    S2022011900598140000
  • Room | Zuur | 15 % V.G.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    5,95 €/kg
    €1,19
    F2020050400057890000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • S1985082000096570000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000