Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRisotto met asperges en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Risotto met asperges en grijze garnalen
    C

Risotto met asperges en grijze garnalen

Risotto met asperges en grijze garnalenC
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 100 g diepvrieserwten
  • 300 g arborio rijst
  • 50 g parmigiano
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 70 g boter
  • 2 takjes tijm
  • enkele plukjes kervel (optioneel)
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 100 g diepvrieserwten
  • 300 g arborio rijst
  • 50 g parmigiano
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 70 g boter
  • 2 takjes tijm
  • enkele plukjes kervel (optioneel)
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Begin met koken

: 25 min. + 40 min. kooktijd
1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 20 g gesmolten boter. Fruit ze 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 8 dl water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef. Houd de soep warm.
2
Fruit de gehakte sjalot 2 min. op een matig vuurtje in een stoofpan met 30 g gesmolten boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met 2 pollepels soep. Voeg de asperges in kleine stukjes toe en laat ± 20 min. pruttelen, terwijl je beetje bij beetje soep toevoegt naarmate ze door de rijst geabsorbeerd wordt (vul indien nodig met een beetje warm water aan).
3
Voeg de net ontdooide erwtjes toe, samen met 20 g boter en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Serveer, bestrooi met de garnalen en werk eventueel af met plukjes kervel. Smakelijk!
1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 20 g gesmolten boter. Fruit ze 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 8 dl water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef. Houd de soep warm.
2
Fruit de gehakte sjalot 2 min. op een matig vuurtje in een stoofpan met 30 g gesmolten boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met 2 pollepels soep. Voeg de asperges in kleine stukjes toe en laat ± 20 min. pruttelen, terwijl je beetje bij beetje soep toevoegt naarmate ze door de rijst geabsorbeerd wordt (vul indien nodig met een beetje warm water aan).
3
Voeg de net ontdooide erwtjes toe, samen met 20 g boter en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Serveer, bestrooi met de garnalen en werk eventueel af met plukjes kervel. Smakelijk!
Nutritionele informatie
C
Voor 100g van het bereide recept: Energie: 541 kCal • Koolhydraten: 68 g • Vetten: 19 g • Eiwitten: 23 g • Vezels: 5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: 541 kCal • Koolhydraten: 68 g • Vetten: 19 g • Eiwitten: 23 g • Vezels: 5 g
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte Gambas | Bio
Delhaize Gekookte Gambas | Bio
300 gr
-20%
Bio
    5
    48
    €6,85
    Asperges | Wit | Bokaal
    Delhaize Asperges | Wit | Bokaal
    205 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    79
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    130 gr
    1
    99
    Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
    Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
    500 gr
    3
    39
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Boter | Kant en klaar
    Fairebel Boter | Kant en klaar
    250 gr
    1+1 gratis
    4
    25
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    2+1 gratis
    2
    75
    Kervel
    Delhaize Kervel
    100 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Gevogelte | Fond | Licht
    Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
    22 cl
    3
    99
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2+1 gratis
    4
    29
    Totaal:
    €26,89