Recept zoekresultatenRisotto met asperges en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Risotto met asperges en grijze garnalen
    C

Risotto met asperges en grijze garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Risotto met asperges en grijze garnalenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 100 g diepvrieserwten
  • 300 g arborio rijst
  • 50 g parmigiano
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 70 g boter
  • 2 takjes tijm
  • enkele plukjes kervel (optioneel)
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte Gambas | Bio

Delhaize

Gekookte Gambas | Bio

300 gr

Bio

€6,79

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

Hak

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

165 gr

€7,09

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

Hak

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

130 gr

€1,99

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Zachte uien | Verpakt

Delhaize

Zachte uien | Verpakt

750 gr

€2,99

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€30,83

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 40 min. kooktijd

  1. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 20 g gesmolten boter. Fruit ze 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 8 dl water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef. Houd de soep warm.
  2. Fruit de gehakte sjalot 2 min. op een matig vuurtje in een stoofpan met 30 g gesmolten boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met 2 pollepels soep. Voeg de asperges in kleine stukjes toe en laat ± 20 min. pruttelen, terwijl je beetje bij beetje soep toevoegt naarmate ze door de rijst geabsorbeerd wordt (vul indien nodig met een beetje warm water aan).
  3. Voeg de net ontdooide erwtjes toe, samen met 20 g boter en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Serveer, bestrooi met de garnalen en werk eventueel af met plukjes kervel. Smakelijk!

Tip: Houd een kleine rauwe asperge apart en snijd ze met een dunschiller in lange slierten voor een perfecte ‘final touch’!

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: 541 kCal • Koolhydraten: 68 g • Vetten: 19 g • Eiwitten: 23 g • Vezels: 5 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Voor 100g van het bereide recept: Energie: 541 kCal • Koolhydraten: 68 g • Vetten: 19 g • Eiwitten: 23 g • Vezels: 5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
  • Risotto met asperges en grijze garnalen
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte Gambas | Bio

Delhaize

Gekookte Gambas | Bio

300 gr

Bio

€6,79

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

Hak

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

165 gr

€7,09

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

Hak

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

130 gr

€1,99

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Zachte uien | Verpakt

Delhaize

Zachte uien | Verpakt

750 gr

€2,99

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€30,83