Recept zoekresultatenRilettes van zalm met boter
Delhaize logo
  • Rilettes van zalm met boter
    D

Rilettes van zalm met boter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Bijgerechten
Rilettes van zalm met boterD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 350 g zalmfilet
  • 1 lente-uitje
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 1 biocitroen
  • 1/2 bussel dille
  • 125 g boter
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Zonder vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 486 gr
    +/-29,99€/kg
    +/-€14,58
    F1990031300249400000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,80 €/kg
    €1,59
    F2021022400077530000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 5 min. kooktijd (+ 10 min. afkoeltijd)

    1. Snijd de zalm in 4 porties. Breng een steelpan gezouten water aan de kook, haal de pan van het vuur en leg er de zalm in. Zet het deksel op de pan en pocheer de vis 5 min. Giet af en laat 10 min. afkoelen.
    2. Hak het lente-uitje, het pepertje en de dille fijn. Doe ze in een kleine slakom met de malse boter, geraspte citroenzeste (naar eigen smaak) en de zalm. Plet alles met een vork en breng verder op smaak.
    3. Serveer op toastjes bij het aperitief of op dikke sneetjes geroosterd brood, als lunch of voorgerecht.

    Tip: Oeps … vergeten de boter uit de koelkast te halen? Snijd de helft in stukken en doe ze in een kom. Voeg de rest van de lichtjes gesmolten boter toe (je hoeft ze maar een klein beetje op te warmen) en plet met een vork.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 219 kcal • Vetten: 21 g • Koolhydraten: 0 g • Vezels: 0 g • Eiwitten: 8 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Bijgerechten
    • Rilettes van zalm met boter
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Zonder vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 486 gr
    +/-29,99€/kg
    +/-€14,58
    F1990031300249400000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,80 €/kg
    €1,59
    F2021022400077530000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000