Recept zoekresultatenRijst met garnalen en chorizo
Delhaize logo
  • Rijst met garnalen en chorizo
    A

Rijst met garnalen en chorizo

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Rijst met garnalen en chorizoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 240 g bakrijst
  • 500 g gepelde garnalen 21/25 (diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 g paprikablokjes (diepvries)
  • 1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
  • 1 capsule saffraan
  • 2 sjalotten
  • 1/2 koffielepel sterke paprika
  • 90 g zachte chorizo

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Paprika | Sterk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    37 gr
    88,92 €/kg
    €3,29
    S2009113008000070000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    0,5 gr
    18100,00 €/kg
    €9,05
    S2011091908000160000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min

    1. Hak de sjalotten en de look fijn. Stoof gedurende 5 min aan in olijfolie. Voeg de paprikablokjes toe en laat 10 min verder bakken. Roer regelmatig om.
    2. Snijd de chorizo in blokjes.
    3. Voeg de rijst toe, samen met 40 cl water, de saffraan, de paprikablokjes, wat zout, de garnalen en de chorizo. Laat nog 5 min bakken terwijl je roert. Voeg wat water toe indien nodig.
    4. Strooi net voor je opdient wat peterselie over je gerecht.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 747; energie (kCal): 178; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 17; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 546,1
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Rijst met garnalen en chorizo
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Paprika | Sterk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    37 gr
    88,92 €/kg
    €3,29
    S2009113008000070000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    0,5 gr
    18100,00 €/kg
    €9,05
    S2011091908000160000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000