Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenKippenblokjes op Indische wijze
Delhaize logo
  • Kippenblokjes op Indische wijze
    A
Kippenblokjes op Indische wijzeA

Kippenblokjes op Indische wijze

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 10 g boter
  • 1 ui
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el zachte kerrie
  • 700 g kippenborstfilets
  • 1 e.l. olijfolie
  • 250 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 50 g rozijnen
  • 2,5 dl water
  • verse koriander
  • peper
  • 10 g boter
  • 1 ui
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el zachte kerrie
  • 700 g kippenborstfilets
  • 1 e.l. olijfolie
  • 250 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 50 g rozijnen
  • 2,5 dl water
  • verse koriander
  • peper

Begin met koken

: 20 min
1
Snijd de kipfilets in blokjes en de ui in halve ringen. Verwarm de olie en de boter in een sauteuse of wok en bak er kippenblokjes en de ui in aan op hoog vuur.
2
Bestrooi, wanneer ze goudbruin gebakken zijn, met het kerriepoeder, roer 30 sec, voeg dan de rozijnen toe, het water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 10 min pruttelen op zacht vuur.
3
Voeg de yoghurt toe en laat nog 2 min heel zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. Dien warm op, bestrooid met de verse koriander. Serveer met basmatirijst en/of naanbrood.
1
Snijd de kipfilets in blokjes en de ui in halve ringen. Verwarm de olie en de boter in een sauteuse of wok en bak er kippenblokjes en de ui in aan op hoog vuur.
2
Bestrooi, wanneer ze goudbruin gebakken zijn, met het kerriepoeder, roer 30 sec, voeg dan de rozijnen toe, het water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 10 min pruttelen op zacht vuur.
3
Voeg de yoghurt toe en laat nog 2 min heel zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. Dien warm op, bestrooid met de verse koriander. Serveer met basmatirijst en/of naanbrood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 420; energie (kCal): 100; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 12,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 359,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 420; energie (kCal): 100; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 12,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 359,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Indiaas
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

2 × 600 gr

€15,60

Totaal:
€15,60