Recept zoekresultatenRigatoni met artisjokken, spek en platte peterselie
Delhaize logo
  • Rigatoni met artisjokken, spek en platte peterselie

Rigatoni met artisjokken, spek en platte peterselie

Rigatoni met artisjokken, spek en platte peterselie
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 150 g dikke sneden gezouten spek
  • 350 g rigatoni
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 560 g gegrilde artisjokken
  • geraspte parmezaankaas
  • 1/2 kl vlokken spaanse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 e.l. olijfolie
  • zout
  • 150 g dikke sneden gezouten spek
  • 350 g rigatoni
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 560 g gegrilde artisjokken
  • geraspte parmezaankaas
  • 1/2 kl vlokken spaanse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 e.l. olijfolie
  • zout

Begin met koken

: 15 min
1
Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grote stukken. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zwoerd en snijd het spek in blokjes. Snijd de blaadjes peterselie fijn.
2
Kook de rigatoni in een grote pot met gezouten water.
3
Giet de olie in een pan en laat de look 3 min sauteren. Doe het spek erbij en kook nog 5 min al roerend. Voeg de artisjokken en Spaanse pepervlokken toe en laat nog 5 min koken.
4
Laat de pasta uitlekken en hou een beetje kookvocht apart. Doe de pasta, het kookvocht en de platte peterselie in de pan met het spek en de artisjokken. Kook 3 min op een matig vuur.
5
Op het bord: serveer de pasta met de geraspte parmezaan.
1
Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grote stukken. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zwoerd en snijd het spek in blokjes. Snijd de blaadjes peterselie fijn.
2
Kook de rigatoni in een grote pot met gezouten water.
3
Giet de olie in een pan en laat de look 3 min sauteren. Doe het spek erbij en kook nog 5 min al roerend. Voeg de artisjokken en Spaanse pepervlokken toe en laat nog 5 min koken.
4
Laat de pasta uitlekken en hou een beetje kookvocht apart. Doe de pasta, het kookvocht en de platte peterselie in de pan met het spek en de artisjokken. Kook 3 min op een matig vuur.
5
Op het bord: serveer de pasta met de geraspte parmezaan.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Moederdag,Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Artisjok
560 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Spek | Ontbijt
Delhaize Spek | Ontbijt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
35
Pasta | Verse Eieren | Rigatoni
Bertagni Pasta | Verse Eieren | Rigatoni
2 × 250 gr
2
59
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
55
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€14,71