Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenGekarameliseerde kip met Luikse siroop
Delhaize logo
  • Gekarameliseerde kip met Luikse siroop
Gekarameliseerde kip met Luikse siroop

Gekarameliseerde kip met Luikse siroop

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 dikke appels (jonagold)
  • 1 dl druivenpitolie
  • 4 kippenbouten
  • 4 kippenvleugels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Luikse siroop
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 kl ras el hanout (of Marokkaanse mix)
  • 150 g salade voor lekkerbekken
  • 1 sjalot
  • 1 takje tijm
  • 50 g witte en blauwe rozijnen
  • zout
  • 2 dikke appels (jonagold)
  • 1 dl druivenpitolie
  • 4 kippenbouten
  • 4 kippenvleugels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Luikse siroop
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 kl ras el hanout (of Marokkaanse mix)
  • 150 g salade voor lekkerbekken
  • 1 sjalot
  • 1 takje tijm
  • 50 g witte en blauwe rozijnen
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Laat de rozijnen weken in warm water tot ze zacht zijn.
2
Schil de appels, snij ze in stukjes, doe ze in een schaal en bedek de schaal. Plaats de schaal gedurende 10 min. in de microgolfoven. Maak er een appelmoes van.
3
Versnipper de look en de sjalot en laat deze samen met de tijm en de ras el hanout fruiten in een beetje druivenpitolie. Voeg de rest van de olie toe en laat trekken.
4
Kruid de kip met peper en zout en laat ze goudbruin bakken in de olijfolie. Voeg de siroop toe en doof het vuur.
5
Serveer de kippenbouten en de kippenvleugels met een beetje appelmoes, de uitgelekte rozijnen en de olie met ras el hanout. Garneer met salade en in gevogeltebouillon gekookte bulgur.
1
Laat de rozijnen weken in warm water tot ze zacht zijn.
2
Schil de appels, snij ze in stukjes, doe ze in een schaal en bedek de schaal. Plaats de schaal gedurende 10 min. in de microgolfoven. Maak er een appelmoes van.
3
Versnipper de look en de sjalot en laat deze samen met de tijm en de ras el hanout fruiten in een beetje druivenpitolie. Voeg de rest van de olie toe en laat trekken.
4
Kruid de kip met peper en zout en laat ze goudbruin bakken in de olijfolie. Voeg de siroop toe en doof het vuur.
5
Serveer de kippenbouten en de kippenvleugels met een beetje appelmoes, de uitgelekte rozijnen en de olie met ras el hanout. Garneer met salade en in gevogeltebouillon gekookte bulgur.
Nutritionele informatie
Energie: 425 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio

Delhaize

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio

850 gr

Bio

€3,29

Braadkip | 900G-1400G

Delhaize

Braadkip | 900G-1400G

+/- 1,2 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€5,03

Vleugels | Kip | Bio

Delhaize

Vleugels | Kip | Bio

+/- 600 gr

Bio

+/-€4,43

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Luikse siroop

Meurens

Luikse siroop

450 gr

€2,65

Trio van sla | Kluit

Delhaize

Trio van sla | Kluit

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozijnen | Sultana

Delhaize

Rozijnen | Sultana

250 gr

€1,85

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€25,81