Recept zoekresultatenGekarameliseerde kip met Luikse siroop
Delhaize logo
  • Gekarameliseerde kip met Luikse siroop
Gekarameliseerde kip met Luikse siroop

Gekarameliseerde kip met Luikse siroop

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 dikke appels (jonagold)
  • 1 dl druivenpitolie
  • 4 kippenbouten
  • 4 kippenvleugels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Luikse siroop
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 kl ras el hanout (of Marokkaanse mix)
  • 150 g salade voor lekkerbekken
  • 1 sjalot
  • 1 takje tijm
  • 50 g witte en blauwe rozijnen
  • zout
  • 2 dikke appels (jonagold)
  • 1 dl druivenpitolie
  • 4 kippenbouten
  • 4 kippenvleugels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Luikse siroop
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 kl ras el hanout (of Marokkaanse mix)
  • 150 g salade voor lekkerbekken
  • 1 sjalot
  • 1 takje tijm
  • 50 g witte en blauwe rozijnen
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Laat de rozijnen weken in warm water tot ze zacht zijn.
2
Schil de appels, snij ze in stukjes, doe ze in een schaal en bedek de schaal. Plaats de schaal gedurende 10 min. in de microgolfoven. Maak er een appelmoes van.
3
Versnipper de look en de sjalot en laat deze samen met de tijm en de ras el hanout fruiten in een beetje druivenpitolie. Voeg de rest van de olie toe en laat trekken.
4
Kruid de kip met peper en zout en laat ze goudbruin bakken in de olijfolie. Voeg de siroop toe en doof het vuur.
5
Serveer de kippenbouten en de kippenvleugels met een beetje appelmoes, de uitgelekte rozijnen en de olie met ras el hanout. Garneer met salade en in gevogeltebouillon gekookte bulgur.
1
Laat de rozijnen weken in warm water tot ze zacht zijn.
2
Schil de appels, snij ze in stukjes, doe ze in een schaal en bedek de schaal. Plaats de schaal gedurende 10 min. in de microgolfoven. Maak er een appelmoes van.
3
Versnipper de look en de sjalot en laat deze samen met de tijm en de ras el hanout fruiten in een beetje druivenpitolie. Voeg de rest van de olie toe en laat trekken.
4
Kruid de kip met peper en zout en laat ze goudbruin bakken in de olijfolie. Voeg de siroop toe en doof het vuur.
5
Serveer de kippenbouten en de kippenvleugels met een beetje appelmoes, de uitgelekte rozijnen en de olie met ras el hanout. Garneer met salade en in gevogeltebouillon gekookte bulgur.
Nutritionele informatie
Energie: 425 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Braadkip | 900G-1400G

Delhaize

Braadkip | 900G-1400G

+/- 1,2 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€5,03

Vleugels | Kip

Delhaize

Vleugels | Kip

+/- 600 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€3,89

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Luikse siroop

Meurens

Luikse siroop

450 gr

€2,69

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

Santa Maria

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

20 gr

€2,19

Kropsla | Serre | Verpakt

Delhaize

Kropsla | Serre | Verpakt

1 st

€1,19

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Gedroogde rozijnen

Vahiné

Gedroogde rozijnen

125 gr

€2,45

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€26,16

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.