Recept zoekresultatenGekarameliseerde kip met Luikse siroop
Delhaize logo
  • Gekarameliseerde kip met Luikse siroop

Gekarameliseerde kip met Luikse siroop

Gekarameliseerde kip met Luikse siroop
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 dikke appels (jonagold)
  • 1 dl druivenpitolie
  • 4 kippenbouten
  • 4 kippenvleugels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Luikse siroop
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 kl ras el hanout (of Marokkaanse mix)
  • 150 g salade voor lekkerbekken
  • 1 sjalot
  • 1 takje tijm
  • 50 g witte en blauwe rozijnen
  • zout
  • 2 dikke appels (jonagold)
  • 1 dl druivenpitolie
  • 4 kippenbouten
  • 4 kippenvleugels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Luikse siroop
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 kl ras el hanout (of Marokkaanse mix)
  • 150 g salade voor lekkerbekken
  • 1 sjalot
  • 1 takje tijm
  • 50 g witte en blauwe rozijnen
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Laat de rozijnen weken in warm water tot ze zacht zijn.
2
Schil de appels, snij ze in stukjes, doe ze in een schaal en bedek de schaal. Plaats de schaal gedurende 10 min. in de microgolfoven. Maak er een appelmoes van.
3
Versnipper de look en de sjalot en laat deze samen met de tijm en de ras el hanout fruiten in een beetje druivenpitolie. Voeg de rest van de olie toe en laat trekken.
4
Kruid de kip met peper en zout en laat ze goudbruin bakken in de olijfolie. Voeg de siroop toe en doof het vuur.
5
Serveer de kippenbouten en de kippenvleugels met een beetje appelmoes, de uitgelekte rozijnen en de olie met ras el hanout. Garneer met salade en in gevogeltebouillon gekookte bulgur.
1
Laat de rozijnen weken in warm water tot ze zacht zijn.
2
Schil de appels, snij ze in stukjes, doe ze in een schaal en bedek de schaal. Plaats de schaal gedurende 10 min. in de microgolfoven. Maak er een appelmoes van.
3
Versnipper de look en de sjalot en laat deze samen met de tijm en de ras el hanout fruiten in een beetje druivenpitolie. Voeg de rest van de olie toe en laat trekken.
4
Kruid de kip met peper en zout en laat ze goudbruin bakken in de olijfolie. Voeg de siroop toe en doof het vuur.
5
Serveer de kippenbouten en de kippenvleugels met een beetje appelmoes, de uitgelekte rozijnen en de olie met ras el hanout. Garneer met salade en in gevogeltebouillon gekookte bulgur.
Nutritionele informatie
Energie: 425 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Druivenpitolie
1 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
850 gr
Bio
    3
    69
    Braadkip | 900G-1400G
    Delhaize Braadkip | 900G-1400G
    +/- 1,2 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    +/-€
    5
    15
    Vleugels | Kip | BBW
    Delhaize Vleugels | Kip | BBW
    +/- 600 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    +/-€
    4
    37
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Luikse siroop
    Meurens Luikse siroop
    450 gr
    2
    85
    Santa Maria | Ras El Hanout
    Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
    35 gr
    4
    29
    Ijsbergsla | Verpakt
    Delhaize Ijsbergsla | Verpakt
    1 st
    1
    19
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Droge vruchten | Rozijnen | Natuur
    Bonner Droge vruchten | Rozijnen | Natuur
    200 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    +/-€28,20