Recept zoekresultatenRavioli van rode biet en maanzaad
Delhaize logo
  • Ravioli van rode biet en maanzaad
    B

Ravioli van rode biet en maanzaad

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Ravioli van rode biet en maanzaadB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g bloem
  • bloem voor het werkblad
  • 3 eieren
  • 1 e.l. olijfolie
  • 250 g gekookte rode biet (vacuüm)
  • 50 g ricotta
  • 20 g parmezaan
  • 1 ei (voor de vulling)
  • 20 g paneermeel
  • 100 g boter (voor de saus)
  • 1,5 el maanzaad
  • zout
  • zwarte peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Rode biet | Gekookt | BIO

Delhaize

Rode biet | Gekookt | BIO

1 st

Bio

€1,65

Ricotta | 2 x 100g

Galbani

Ricotta | 2 x 100g

200 gr

€2,39

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€8,72

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 30 min. rusten + 7 min. kooktijd

  1. Giet bloem in de kom van een mengmachine (of kneed het deeg met de hand) met de eieren, de olijfolie, 1 eetlepel water en zout. Mix tot je een korrelig deeg hebt. Voeg indien nodig een beetje water toe. Leg het vervolgens op een met bloem bestrooid werkblad en bewerk het 3 minuten met de hand tot je een soepel deeg hebt. Maak een bol. Rol het in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten.
  2. Mix alle ingrediënten van de vulling en voeg paneermeel toe tot je de consistentie van zacht deeg hebt.
  3. Snij de deegbol in vieren. Rol een eerste stuk fijn uit, ofwel met een deegrol, ofwel met een pastamolen. Snij 16 rondjes uit met het deegvormpje. Leg een theelepel vulling in het midden van 8 rondjes. Bevochtig de randen met koud water. Bedek met een ander rondje. Druk goed aan en snij de randen met een gekartelde pastasnijder. Leg de ravioli op een bebloemde bakplaat.
  4. Giet de boter en het maanzaad in een grote pan. Voeg zout en peper toe. Warm zachtjes op.
  5. Laat 3 l gezouten water koken en dompel de ravioli er 5 minuten in onder. Doe ze daarna meteen in de kookpot met de boter met behulp van een schuimspaan. Laat nog 2 minuten koken op een hoog vuur en roer zachtjes. Dien onmiddellijk op.
  6. Leg op een bord Bestrooi de ravioli met geraspte parmezaan.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1199; energie (kCal): 285; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 36,8; suikers (g): 2,5; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 907,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1199; energie (kCal): 285; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 36,8; suikers (g): 2,5; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 907,72
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht
  • Ravioli van rode biet en maanzaad
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Rode biet | Gekookt | BIO

Delhaize

Rode biet | Gekookt | BIO

1 st

Bio

€1,65

Ricotta | 2 x 100g

Galbani

Ricotta | 2 x 100g

200 gr

€2,39

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€8,72