Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenQuinoa met mediterraanse groenten, feta en veggie balletjes
Delhaize logo
  • Quinoa met mediterraanse groenten, feta en veggie balletjes
    C

Quinoa met mediterraanse groenten, feta en veggie balletjes

door Gema Gomez
Quinoa met mediterraanse groenten, feta en veggie balletjesC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g veggie plant-based balletjes
  • 600 g groentemix voor mediterraanse soep
  • 1 sjalot
  • 50 g zwarte ontpitte olijven
  • 200 g quinoa
  • 100 g feta
  • 5 cl droge witte wijn
  • 1 groentebouillonblokje
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 400 g veggie plant-based balletjes
  • 600 g groentemix voor mediterraanse soep
  • 1 sjalot
  • 50 g zwarte ontpitte olijven
  • 200 g quinoa
  • 100 g feta
  • 5 cl droge witte wijn
  • 1 groentebouillonblokje
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Fruit het gehakte sjalotje 2 min. in een stoofpan met 2 el olijfolie. Strooi er de quinoa bij, meng 1 min. en besprenkel met witte wijn. Giet er 3,25 dl warm water bij en voeg het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
2
Fruit de diepgevroren groenten 5 min. op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Laat ze uitlekken, schep ze opnieuw in de braadpan en voeg de quinoa toe. Fruit alles, samen met de zwarte olijven in dikke plakjes.
3
Bak de balletjes goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie en breng ze verder op smaak.
4
Serveer de quinoa met de balletjes en verkruimel er de feta bovenop
5
Tip: bestrooi de groenten eventueel met Provençaalse kruiden en werk de borden af met gesnipperde lente-uitjes. Bereid dit gerecht op voorhand, verkruimel de feta (stap 4) pas vlak voor het serveren.
1
Fruit het gehakte sjalotje 2 min. in een stoofpan met 2 el olijfolie. Strooi er de quinoa bij, meng 1 min. en besprenkel met witte wijn. Giet er 3,25 dl warm water bij en voeg het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
2
Fruit de diepgevroren groenten 5 min. op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Laat ze uitlekken, schep ze opnieuw in de braadpan en voeg de quinoa toe. Fruit alles, samen met de zwarte olijven in dikke plakjes.
3
Bak de balletjes goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie en breng ze verder op smaak.
4
Serveer de quinoa met de balletjes en verkruimel er de feta bovenop
5
Tip: bestrooi de groenten eventueel met Provençaalse kruiden en werk de borden af met gesnipperde lente-uitjes. Bereid dit gerecht op voorhand, verkruimel de feta (stap 4) pas vlak voor het serveren.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 168 kcal - Vetten: 8,4 g - Koolhydraten: 12,9 g - Vezels: 2,9 g - Eiwitten: 8,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 168 kcal - Vetten: 8,4 g - Koolhydraten: 12,9 g - Vezels: 2,9 g - Eiwitten: 8,2 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Quinoa | Bio
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Balletjes | Veggie
Delhaize Balletjes | Veggie
2 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
59
Mediterraanse | Soepgroenten 8x600g
Delhaize Mediterraanse | Soepgroenten 8x600g
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
45
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Olijven | Zwart | Zonder pit
Delhaize Olijven | Zwart | Zonder pit
180 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Original | Greek Feta
Euro Fresh Food Original | Greek Feta
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Sec
Le Long Cours Sec
25 cl
-15% voor 3
1
79
Bouillon | Groenten | Vetarm
365 Bouillon | Groenten | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Zeezout
Delhaize Kruiden | Zeezout
95 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Totaal:
€12,54