Recept zoekresultatenPreistoemp met worst
Delhaize logo
  • Preistoemp met worst
    B

Preistoemp met worst

Preistoemp met worstB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g braadworst
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 300 g fijn gesneden prei
  • 1 sjalot
  • 5 cl melk
  • 4 dl water
  • 1/2 rundsbouillonblokje
  • 1 el mosterd
  • 70 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes tijm
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • 600 g braadworst
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 300 g fijn gesneden prei
  • 1 sjalot
  • 5 cl melk
  • 4 dl water
  • 1/2 rundsbouillonblokje
  • 1 el mosterd
  • 70 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes tijm
  • gemalen nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

40 min.
1
Smelt 20 g boter in een kookpot en stoof er de fijngesneden sjalot 5 min in aan. Voeg er de voorgesneden prei toe: stoof 5 min op een zacht vuur aan. Voeg de geschelde en in gelijke blokjes gesneden aardappels, de tijm en laurier aan toe. Voeg water toe tot alles net onder staat. Breng aan de kook en laat 20 min. verder garen.
2
Smelt 20 g boter in een braadpan en bak op een matig vuur de worsten gaar. Draai ze regelmatig zodat ze aan alle zijden mooi kleuren. Haal de gebakken worsten uit de pan en houd ze warm. Giet het overtollige vet uit de pan en blus ze met het water. Voeg het ½ gesniperte bouillonblokje toe en roer los. Laat even inkoken en voeg er dan de mosterd aan toe. Roer goed door en breng verder op smaak met peper en zout.
3
Giet het overtollige water van de aardappels en de prei af. Zet ze terug in de kookpot op een zacht vuur. Voeg de melk en de rest van de boter toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en prak met een aardappelstamper tot een smeuïge stoemp.
4
Bedien de stoemp met de braadworsten en de saus.
1
Smelt 20 g boter in een kookpot en stoof er de fijngesneden sjalot 5 min in aan. Voeg er de voorgesneden prei toe: stoof 5 min op een zacht vuur aan. Voeg de geschelde en in gelijke blokjes gesneden aardappels, de tijm en laurier aan toe. Voeg water toe tot alles net onder staat. Breng aan de kook en laat 20 min. verder garen.
2
Smelt 20 g boter in een braadpan en bak op een matig vuur de worsten gaar. Draai ze regelmatig zodat ze aan alle zijden mooi kleuren. Haal de gebakken worsten uit de pan en houd ze warm. Giet het overtollige vet uit de pan en blus ze met het water. Voeg het ½ gesniperte bouillonblokje toe en roer los. Laat even inkoken en voeg er dan de mosterd aan toe. Roer goed door en breng verder op smaak met peper en zout.
3
Giet het overtollige water van de aardappels en de prei af. Zet ze terug in de kookpot op een zacht vuur. Voeg de melk en de rest van de boter toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en prak met een aardappelstamper tot een smeuïge stoemp.
4
Bedien de stoemp met de braadworsten en de saus.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 493; energie (kCal): 118; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 672,36
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 493; energie (kCal): 118; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 672,36
Belgisch
Gluten vrij
Kids
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Worst | Varken | Kalf

Delhaize

Worst | Varken | Kalf

2 × 390 gr

€8,78

Aardappelen | Charlotte | Vastkokend

Delhaize

Aardappelen | Charlotte | Vastkokend

1 kg

€2,79

Prei | Fijngesneden

Delhaize

Prei | Fijngesneden

300 gr

€1,69

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,46

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

2 × 4 gr

€4,18

Tijm | Verpakt

Delhaize

Tijm | Verpakt

20 gr

€1,55

Muskaatnoot | Gebroken | Molen

Delhaize

Muskaatnoot | Gebroken | Molen

50 gr

€3,49

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,55

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€28,31