Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Mini raw cakes 176g van het merk Nats » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • 00:00
    -03:35
  • Potato Pie

Potato Pie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Potato Pie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg harde aardappelen
  • 200 g gerookte spekjes
  • 2 uien
  • 1 bladerdeeg, zuivere boter
  • 120 g zure room
  • 1 bussel dille
  • 1 bussel bieslook
  • 1 ei
  • boter voor de vorm (optioneel)
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009112500381030000
  • Geklaarde boter
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014102200196000000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    67,50 €/kg
    €1,35
    F2021022400077520000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 50 min. gaartijd

    1. Hak de kruiden fijn.
    2. Bak de spekjes in een grote braadpan op een matig vuurtje tot ze goudbruin gebakken zijn. Zet het vuur lager en voeg de gesnipperde uien toe. Laat ze 5 min. garen zonder dat ze verkleuren.
    3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in heel fijne schijfjes met een mandoline of een mes.
    4. Roer ze onder de spekjes en uien in de pan. Leg een deksel op de pan en laat 10 min. op een laag vuurtje bakken. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
    5. Strooi zout en peper op de aardappelen en voeg de room en de helft van de kruiden toe. Neem de pan van het vuur.
    6. Rol het bladerdeeg uit over een kleine taartvorm zonder het bakpapier te verwijderen, of boter de vorm in. Verdeel de aardappelen over de vorm en druk een beetje aan. Vouw de uitstekende deegrand naar de binnenzijde. Smeer het geklopt ei over het deeg en laat de mengeling 50 min. bakken in de oven tot de taart goudbruin en gaar is.
    7. Voor het opdienen, strooi je er de rest van de kruiden over.

    Kooktip

    Dien deze taart op met jonge blaadjes sla met een azijndressing voor een frisse toets.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -03:35
    • Potato Pie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009112500381030000
  • Geklaarde boter
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014102200196000000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    67,50 €/kg
    €1,35
    F2021022400077520000