Recept zoekresultatenEmpanada’s met tonijn
Delhaize logo
  • Empanada’s met tonijn
    B

Empanada’s met tonijn

Empanada’s met tonijnB
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 gele paprika
  • 230 g tonijn in eigen nat (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 2 eieren
  • 1 chilipeper
  • 50 g ontpitte groene olijven, in ringetjes
  • 3 pakken kruimeldeeg
  • peper
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 gele paprika
  • 230 g tonijn in eigen nat (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 2 eieren
  • 1 chilipeper
  • 50 g ontpitte groene olijven, in ringetjes
  • 3 pakken kruimeldeeg
  • peper

Begin met koken

: 40 min. + 20 min. baktijd
1
Verwarm de olie in een diepe pan en stoof er de gesnipperde ui en de in kleine blokjes gesneden paprika’s in op zacht vuur. Voeg na 5 min. de goed uitgelekte tonijn toe, de tomaten en het gehakte chilipepertje. Laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
2
Kook intussen 1 ei hard, pel het en prak het fijn met een vork. Hak de olijven grof.
3
Neem de pan van het vuur, voeg het hardgekookte ei en de olijven toe, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bereiding in 12.
4
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Ontrol een plak deeg en snij in 4. Leg één deel van de vulling op een helft van een deegdriehoek, maak de randen een beetje nat met water en plooi in 2 om een puntig flapje te bekomen. Druk de randen dicht met de tanden van een vork.
5
Maak op deze manier 12 empanada’s en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze in 20 min. goudbruin in de oven.
6
Om warm, lauw of koud te serveren als voor- of hoofdgerecht met een slaatje, als buffetgerecht of om mee te nemen op een picknick.
1
Verwarm de olie in een diepe pan en stoof er de gesnipperde ui en de in kleine blokjes gesneden paprika’s in op zacht vuur. Voeg na 5 min. de goed uitgelekte tonijn toe, de tomaten en het gehakte chilipepertje. Laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
2
Kook intussen 1 ei hard, pel het en prak het fijn met een vork. Hak de olijven grof.
3
Neem de pan van het vuur, voeg het hardgekookte ei en de olijven toe, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bereiding in 12.
4
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Ontrol een plak deeg en snij in 4. Leg één deel van de vulling op een helft van een deegdriehoek, maak de randen een beetje nat met water en plooi in 2 om een puntig flapje te bekomen. Druk de randen dicht met de tanden van een vork.
5
Maak op deze manier 12 empanada’s en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze in 20 min. goudbruin in de oven.
6
Om warm, lauw of koud te serveren als voor- of hoofdgerecht met een slaatje, als buffetgerecht of om mee te nemen op een picknick.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 818; energie (kCal): 196; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 16,9; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 311,84
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 818; energie (kCal): 196; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 16,9; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 311,84
Spaans
Lactose vrij
Overig
Snack

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
0
99
Paprika | Geel
Delhaize Paprika | Geel
1 st
1
19
Tonijn | Olijfolie
Rio Mare Tonijn | Olijfolie
3 x 80 gr
7
05
Cubetti | Tomaten blokjes | Verse basilicum
Elvea Cubetti | Tomaten blokjes | Verse basilicum
400 gr
2de tegen -50%
2
35
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Olijven | Groen | Ontpit
Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
130 gr
2
59
Kruimeldeeg | Vers
Delhaize Kruimeldeeg | Vers
3 × 230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€21,57