Recept zoekresultatenPompoensoep met tijm en wijngaardslakken
Delhaize logo
  • Pompoensoep met tijm en wijngaardslakken
    B

Pompoensoep met tijm en wijngaardslakken

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

2 op 5
Gluten vrij
Romantisch diner
Hoofdgerecht
Pompoensoep met tijm en wijngaardslakkenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • fleur de sel
  • 16 grote Bourgondische wijngaardslakken in blik
  • 1/2 teentje knoflook
  • 20 cl magere melk
  • 1 l ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • 600 g pompoen
  • 4 takjes tijm

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Escargots | Op Bourgondische wijze

Delhaize

Escargots | Op Bourgondische wijze

2 × 125 gr

€11,18

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Melk | Magere

Delhaize

Melk | Magere

6 x 50 cl

€4,09

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Groenten | Pompoensoep

Delhaize

Groenten | Pompoensoep

600 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,65

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€20,95

Begin met koken

  1. Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Doe deze in een grote kookpan en overgiet met de gevogeltebouillon. Doe de knoflook en de tijm erbij (de topjes kan je bewaren voor de versiering). Laat op matig vuur koken totdat de pompoen mals is.
  2. Neem dan de knoflook en de takjes tijm uit de pan. Giet de melk erbij en mix tot een heel gladde soep. Kruid bij met zout en peper van de molen.
  3. Verwarm dan de wijngaardslakken en laat ze gedurende 2 minuten op een zacht vuurtje bakken in een antikleefpan. Doe in diepe borden een flinke pollepel soep en schik 4 wijngaardslakken in het midden van het bord.
  4. Versier met een takje verse tijm en dien onmiddellijk op.

Kooktip

  • Voor een exotische toets kan je de verse tijm vervangen door fijngehakte verse gember.
  • De wijngaardslakken in dit recept komen uit blik en zijn voorgekookt. Je kan ze dus gewoon laten uitlekken en op het laatste moment opwarmen. Verwarm ze niet te lang, zodat ze niet rubberachtig worden.
  • De "plus" op voedingsgebied: deze velouté is vetarm en rijk aan betacaroteen (antioxydant). Bovendien is het een goede bron van ijzer en magnesium.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 81; energie (kCal): 19; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 83,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 81; energie (kCal): 19; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 83,18
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
  • Pompoensoep met tijm en wijngaardslakken
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Escargots | Op Bourgondische wijze

Delhaize

Escargots | Op Bourgondische wijze

2 × 125 gr

€11,18

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Melk | Magere

Delhaize

Melk | Magere

6 x 50 cl

€4,09

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Groenten | Pompoensoep

Delhaize

Groenten | Pompoensoep

600 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,65

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€20,95