Recept zoekresultatenGazpacho van linzen met verse munt
Delhaize logo
  • Gazpacho van linzen met verse munt
    A

Gazpacho van linzen met verse munt

Gazpacho van linzen met verse muntA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 bosje verse munt
  • fleur de sel
  • 100 g groene linzen
  • 1 feuille laurier
  • 30 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 20 cl magere melk
  • peper
  • 1 takje peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 30 cl water
  • 1/2 bosje verse munt
  • fleur de sel
  • 100 g groene linzen
  • 1 feuille laurier
  • 30 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 20 cl magere melk
  • peper
  • 1 takje peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 30 cl water

Begin met koken

1
Pel de look en de sjalot en hak fijn.
2
Doe ze in een kookpan.
3
Schil de wortel(en) en snij in schijfjes.
4
Doe bij de sjalot(ten), met de laurier en de peterselie.
5
Spoel de linzen zorgvuldig af onder stromend water.
6
Voeg ze toe aan de andere ingrediënten, met de gevogeltebouillon en het water.
7
Bewaar plukjes munt voor de versiering (1 per portie). Pluk de rest van de steeltjes. Voeg toe aan de linzen.
8
Laat 30 min. koken (de linzen moeten mals zijn).
9
Voeg de melk toe en mix tot een homogeen mengsel.
10
Giet vervolgens door de puntzeef om een gladde soep te bekomen.
11
Breng op smaak met peper en zout.
12
Laat afkoelen in de koelkast, zodat de gazpacho ijskoud is.
13
Verdeel de gazpacho net voor het opdienen over de borden en versier met de muntblaadjes.
14
Dien op met geroosterd volkorenbrood.
1
Pel de look en de sjalot en hak fijn.
2
Doe ze in een kookpan.
3
Schil de wortel(en) en snij in schijfjes.
4
Doe bij de sjalot(ten), met de laurier en de peterselie.
5
Spoel de linzen zorgvuldig af onder stromend water.
6
Voeg ze toe aan de andere ingrediënten, met de gevogeltebouillon en het water.
7
Bewaar plukjes munt voor de versiering (1 per portie). Pluk de rest van de steeltjes. Voeg toe aan de linzen.
8
Laat 30 min. koken (de linzen moeten mals zijn).
9
Voeg de melk toe en mix tot een homogeen mengsel.
10
Giet vervolgens door de puntzeef om een gladde soep te bekomen.
11
Breng op smaak met peper en zout.
12
Laat afkoelen in de koelkast, zodat de gazpacho ijskoud is.
13
Verdeel de gazpacho net voor het opdienen over de borden en versier met de muntblaadjes.
14
Dien op met geroosterd volkorenbrood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 178; energie (kCal): 42; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 127,18
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 178; energie (kCal): 42; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 127,18
Spaans
Vegan
Overig
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Linzen | 2+1
Bonduelle Linzen | 2+1
3 x 160 gr
Promo
3
58
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
2
09
Bouillon | Kip | Vetarm
365 Bouillon | Kip | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45
Melk | Magere
Delhaize Melk | Magere
6 x 50 cl
4
09
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles
Chaudfontaine Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles
6 x 1,5 l
2 = -25% | 3 = -33%
5
89

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
45 gr
1
29
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Totaal:
€22,36

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.