Recept zoekresultatenGazpacho van linzen met verse munt
Delhaize logo
  • Gazpacho van linzen met verse munt
    A

Gazpacho van linzen met verse munt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegan
Voorgerecht
Gazpacho van linzen met verse muntA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 bosje verse munt
  • fleur de sel
  • 100 g groene linzen
  • 1 feuille laurierblad
  • 30 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 20 cl magere melk
  • peper
  • 1 takje peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 30 cl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Linzen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    130 gr
    13,00 €/kg
    €1,69
    S2015012100110680000
  • Kruiden | Laurierblaadjes
    4 gr
    522,50 €/kg
    €2,09
    S2017032304139970000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    8,16 €/l
    €1,55
    S1997101600013660000
  • Magere melk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    6 x 50 cl
    1,36 €/l
    €4,09
    S2020110900470480099
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • S2022120800664460099
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Begin met koken

    1. Pel de look en de sjalot en hak fijn.
    2. Doe ze in een kookpan.
    3. Schil de wortel(en) en snij in schijfjes.
    4. Doe bij de sjalot(ten), met de laurier en de peterselie.
    5. Spoel de linzen zorgvuldig af onder stromend water.
    6. Voeg ze toe aan de andere ingrediënten, met de gevogeltebouillon en het water.
    7. Bewaar plukjes munt voor de versiering (1 per portie). Pluk de rest van de steeltjes. Voeg toe aan de linzen.
    8. Laat 30 min. koken (de linzen moeten mals zijn).
    9. Voeg de melk toe en mix tot een homogeen mengsel.
    10. Giet vervolgens door de puntzeef om een gladde soep te bekomen.
    11. Breng op smaak met peper en zout.
    12. Laat afkoelen in de koelkast, zodat de gazpacho ijskoud is.
    13. Verdeel de gazpacho net voor het opdienen over de borden en versier met de muntblaadjes.
    14. Dien op met geroosterd volkorenbrood.

    Kooktip

    • Als de gazpacho te dik is, kan je hem aanlengen met een beetje magere melk.
    • Een gezond extraatje:
      Ondanks zijn dikte en voedzame karakter, dankzij de vele vezels, is deze soep licht en bevat bijna geen vetten. Het is bovendien een uitstekende bron van magnesium, ijzer en zink.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 178; energie (kCal): 42; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 127,18
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Vegan
    Overig
    Lente,Zomer
    Voorgerecht
    • Gazpacho van linzen met verse munt
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Linzen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    130 gr
    13,00 €/kg
    €1,69
    S2015012100110680000
  • Kruiden | Laurierblaadjes
    4 gr
    522,50 €/kg
    €2,09
    S2017032304139970000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    8,16 €/l
    €1,55
    S1997101600013660000
  • Magere melk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    6 x 50 cl
    1,36 €/l
    €4,09
    S2020110900470480099
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • S2022120800664460099
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000