Recept zoekresultatenPlattekaastaart
Delhaize logo
  • Plattekaastaart
    D
PlattekaastaartD

Plattekaastaart

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 2 el bloem
  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • 500 g Brabantse plattekaas
  • 50 g griessuiker
  • 50 g kleine bitterkoekjes (macarons)
  • 2 el room
  • rol kruimeldeeg
  • zout
  • 4 eieren op kampertemperatuur
  • 2 el bloem
  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • 500 g Brabantse plattekaas
  • 50 g griessuiker
  • 50 g kleine bitterkoekjes (macarons)
  • 2 el room
  • rol kruimeldeeg
  • zout
  • 4 eieren op kampertemperatuur

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Rol het deeg uit in een grote taartvorm. Verkruimel de koekjes en leg ze op het deeg.
3
Scheid eiwitten en eierdooiers, verdeel ze over 2 kommen. Doe de bloem bij de eierdooiers en meng met de garde. Voeg de kaas toe, meng, doe er de suiker, de cassonade en de room bij en meng goed.
4
Doe het snuifje zout bij de eiwitten, klop ze heel stijf en spatel ze voorzichtig onder de eerste bereiding.
5
Giet in de taartbodem en bak 25 min. in de oven. Laat afkoelen.
6
Om van te proeven op kamertemperatuur.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Rol het deeg uit in een grote taartvorm. Verkruimel de koekjes en leg ze op het deeg.
3
Scheid eiwitten en eierdooiers, verdeel ze over 2 kommen. Doe de bloem bij de eierdooiers en meng met de garde. Voeg de kaas toe, meng, doe er de suiker, de cassonade en de room bij en meng goed.
4
Doe het snuifje zout bij de eiwitten, klop ze heel stijf en spatel ze voorzichtig onder de eerste bereiding.
5
Giet in de taartbodem en bak 25 min. in de oven. Laat afkoelen.
6
Om van te proeven op kamertemperatuur.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 967; energie (kCal): 232; vetten (g): 10,9; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 26,1; suikers (g): 15,4; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 342,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 967; energie (kCal): 232; vetten (g): 10,9; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 26,1; suikers (g): 15,4; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 342,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Vegetarisch
Kids,Picknick
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Verse kaas | Artisanaal | Bio

Werbomont

Verse kaas | Artisanaal | Bio

2 × 250 gr

Bio

€5,38

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Zoete macarons | 12st

Taste of Inspirations

Zoete macarons | 12st

180 gr

€7,59

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Totaal:
€20,65