Recept zoekresultatenVierkante koekjes met zomervruchten
Recept zoekresultatenVierkante koekjes met zomervruchten
Delhaize logo
  • Vierkante koekjes met zomervruchten

Vierkante koekjes met zomervruchten

Vierkante koekjes met zomervruchten
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
24 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • bloemsuiker
  • zout
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 500 g fruit naar keuze (perziken, nectarines, abrikozen, kersen, pruimen, frambozen, braambessen, rode bessen)
  • 200 g griessuiker
  • 5 cl karnemelk
  • 200 g zachte boter
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • bloemsuiker
  • zout
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 500 g fruit naar keuze (perziken, nectarines, abrikozen, kersen, pruimen, frambozen, braambessen, rode bessen)
  • 200 g griessuiker
  • 5 cl karnemelk
  • 200 g zachte boter
  • 200 g zelfrijzende bloem

Begin met koken

  1. 1
    Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 5/6 – 160°C.
  2. 2
    Maak het beslag met de mixerkloppers, da’s het gemakkelijkst: klop telkens goed wanneer je een ingrediënt toevoegt. Begin met de zachte boter en de suiker. Voeg dan de eieren, één per één, toe en nadien de karnemelk. Doe er de bloem bij en het zout. Klop goed zodat je een luchtig beslag bekomt.
  3. 3
    Leg bakpapier in een groot rechthoekig bakblik (22 x 32 cm). Giet het beslag in het blik en spreid het goed uit.
  4. 4
    Spoel het fruit. Snij de steenvruchten in twee, haal er de pit uit en snij ze dan in 2. De frambozen en braambessen mag je zo laten. De rode bessen rist je af. Verspreid al deze vruchten over het beslag.
  5. 5
    Bak 35 min. (te controleren). Vraag aan een volwassene om het gebak in de oven te zetten en eruit te halen.
  6. 6
    Laat het gebak in het blik afkoelen. Bestrooi met bloemsuiker en snij in vierkanten. Je kan ze, zoals brownies, opdienen in papieren vormpjes ("baking cups").
  1. 1
    Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 5/6 – 160°C.
  2. 2
    Maak het beslag met de mixerkloppers, da’s het gemakkelijkst: klop telkens goed wanneer je een ingrediënt toevoegt. Begin met de zachte boter en de suiker. Voeg dan de eieren, één per één, toe en nadien de karnemelk. Doe er de bloem bij en het zout. Klop goed zodat je een luchtig beslag bekomt.
  3. 3
    Leg bakpapier in een groot rechthoekig bakblik (22 x 32 cm). Giet het beslag in het blik en spreid het goed uit.
  4. 4
    Spoel het fruit. Snij de steenvruchten in twee, haal er de pit uit en snij ze dan in 2. De frambozen en braambessen mag je zo laten. De rode bessen rist je af. Verspreid al deze vruchten over het beslag.
  5. 5
    Bak 35 min. (te controleren). Vraag aan een volwassene om het gebak in de oven te zetten en eruit te halen.
  6. 6
    Laat het gebak in het blik afkoelen. Bestrooi met bloemsuiker en snij in vierkanten. Je kan ze, zoals brownies, opdienen in papieren vormpjes ("baking cups").

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Lente,Zomer
Snack

Ingrediënten voor 24 personen

Toon:

  • Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    89
  • Delhaize Nectarine | Bio
    2 × 450 gr
    -25%
    Bio
      2
      99
      €3,99
    • Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      39
    • Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
      1 l
      Bio
        1
        89
      • Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
        16 x 12,5 gr
        7
        19
      • Delhaize Tarwebloem
        1 kg
        • Kleine Leeuw, kleine prijs
        0
        39
      • Reeds in je keuken

      • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
        140 gr
        -10% voor 3
        6
        35
      • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
        4 st
        1
        99

      Totaal:

      €22,73