OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenPerentaart met chocolade
Recept zoekresultatenPerentaart met chocolade
Delhaize logo
  • Perentaart met chocolade
    Nutri-Score C

Perentaart met chocolade

Perentaart met chocoladeC
Moeilijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 25 g boter
  • 3 eieren
  • 100 g griessuiker
  • 3 kleine peren
  • 120 g pure chocolade
  • 1 gebruiksklaar zanddeeg
  • 20 g verse room
  • 75 g blonde kandijsuiker
  • 20 cl volle melk
  • 40 cl water
  • 25 g boter
  • 3 eieren
  • 100 g griessuiker
  • 3 kleine peren
  • 120 g pure chocolade
  • 1 gebruiksklaar zanddeeg
  • 20 g verse room
  • 75 g blonde kandijsuiker
  • 20 cl volle melk
  • 40 cl water

Begin met koken

1
Schil de peren. Giet het water en de griessuiker in een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en leg er de peren in. Ze moeten goed tegen elkaar liggen. Dek af en laat 15 tot 20 min. koken. De peren moeten binnenin helemaal gekookt zijn. Verwijder de peren en laat ze afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
3
Smeer een taartvorm in met boter, verspreid het deeg en prik in de bodem met een vork.
4
Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in een waterbad. Giet de gesmolten chocolade op de taartbodem.
5
Snij de peren in twee, verwijder het binnenste en de pitten, snij ze in reepjes, maar zorg dat alles aan elkaar blijft vasthangen. Schik de halve peren op de taartbodem en duw er zachtjes op, zodat ze in een waaier opengaan.
6
Klop de eieren met de melk en de room. Giet deze bereiding op de peren en laat 30 min. bakken in de warme oven. De bovenkant moet goudgeel zien.
7
Strooi de cassonadesuiker over de taart en zet ze terug in de oven tot er zich een karamel vormt op het oppervlak. Wacht 5 min., haal de taart uit de vorm, leg ze op een dienschotel en eet ze op terwijl ze nog half warm is.
1
Schil de peren. Giet het water en de griessuiker in een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en leg er de peren in. Ze moeten goed tegen elkaar liggen. Dek af en laat 15 tot 20 min. koken. De peren moeten binnenin helemaal gekookt zijn. Verwijder de peren en laat ze afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
3
Smeer een taartvorm in met boter, verspreid het deeg en prik in de bodem met een vork.
4
Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in een waterbad. Giet de gesmolten chocolade op de taartbodem.
5
Snij de peren in twee, verwijder het binnenste en de pitten, snij ze in reepjes, maar zorg dat alles aan elkaar blijft vasthangen. Schik de halve peren op de taartbodem en duw er zachtjes op, zodat ze in een waaier opengaan.
6
Klop de eieren met de melk en de room. Giet deze bereiding op de peren en laat 30 min. bakken in de warme oven. De bovenkant moet goudgeel zien.
7
Strooi de cassonadesuiker over de taart en zet ze terug in de oven tot er zich een karamel vormt op het oppervlak. Wacht 5 min., haal de taart uit de vorm, leg ze op een dienschotel en eet ze op terwijl ze nog half warm is.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 765; energie (kCal): 183; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 23,6; suikers (g): 18,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 526,12
Frans
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Eieren | Omega-3 | Bio
Columbus Eieren | Omega-3 | Bio
6 st
Bio
    4
    15
    Suiker | Fijne korrel
    Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1
    65
    Peren | Conference | Verpakt | 4st
    Delhaize Peren | Conference | Verpakt | 4st
    600 gr
    1
    99
    Chocolade | Puur
    Delhaize Chocolade | Puur
    2 × 100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    79
    Zanddeeg
    Delhaize Zanddeeg
    230 gr
    1
    59
    Room 40%
    Inex Room 40%
    20 cl
    2
    09
    Cassonade
    Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    59
    Melk | Vol
    Campina Melk | Vol
    6 x 50 cl
    7
    49
    Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
    Nestlé Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
    12 x 33 cl
    5
    39

    Reeds in je keuken

    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2
    59
    Totaal:
    €27,52