Recept zoekresultatenPerentaart met chocolade
Delhaize logo
  • Perentaart met chocolade
    C

Perentaart met chocolade

Perentaart met chocoladeC
Moeilijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 25 g boter
  • 3 eieren
  • 100 g griessuiker
  • 3 kleine peren
  • 120 g pure chocolade
  • 1 gebruiksklaar zanddeeg
  • 20 g verse room
  • 75 g blonde kandijsuiker
  • 20 cl volle melk
  • 40 cl water
  • 25 g boter
  • 3 eieren
  • 100 g griessuiker
  • 3 kleine peren
  • 120 g pure chocolade
  • 1 gebruiksklaar zanddeeg
  • 20 g verse room
  • 75 g blonde kandijsuiker
  • 20 cl volle melk
  • 40 cl water

Begin met koken

1
Schil de peren. Giet het water en de griessuiker in een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en leg er de peren in. Ze moeten goed tegen elkaar liggen. Dek af en laat 15 tot 20 min. koken. De peren moeten binnenin helemaal gekookt zijn. Verwijder de peren en laat ze afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
3
Smeer een taartvorm in met boter, verspreid het deeg en prik in de bodem met een vork.
4
Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in een waterbad. Giet de gesmolten chocolade op de taartbodem.
5
Snij de peren in twee, verwijder het binnenste en de pitten, snij ze in reepjes, maar zorg dat alles aan elkaar blijft vasthangen. Schik de halve peren op de taartbodem en duw er zachtjes op, zodat ze in een waaier opengaan.
6
Klop de eieren met de melk en de room. Giet deze bereiding op de peren en laat 30 min. bakken in de warme oven. De bovenkant moet goudgeel zien.
7
Strooi de cassonadesuiker over de taart en zet ze terug in de oven tot er zich een karamel vormt op het oppervlak. Wacht 5 min., haal de taart uit de vorm, leg ze op een dienschotel en eet ze op terwijl ze nog half warm is.
1
Schil de peren. Giet het water en de griessuiker in een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en leg er de peren in. Ze moeten goed tegen elkaar liggen. Dek af en laat 15 tot 20 min. koken. De peren moeten binnenin helemaal gekookt zijn. Verwijder de peren en laat ze afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
3
Smeer een taartvorm in met boter, verspreid het deeg en prik in de bodem met een vork.
4
Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in een waterbad. Giet de gesmolten chocolade op de taartbodem.
5
Snij de peren in twee, verwijder het binnenste en de pitten, snij ze in reepjes, maar zorg dat alles aan elkaar blijft vasthangen. Schik de halve peren op de taartbodem en duw er zachtjes op, zodat ze in een waaier opengaan.
6
Klop de eieren met de melk en de room. Giet deze bereiding op de peren en laat 30 min. bakken in de warme oven. De bovenkant moet goudgeel zien.
7
Strooi de cassonadesuiker over de taart en zet ze terug in de oven tot er zich een karamel vormt op het oppervlak. Wacht 5 min., haal de taart uit de vorm, leg ze op een dienschotel en eet ze op terwijl ze nog half warm is.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 765; energie (kCal): 183; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 23,6; suikers (g): 18,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 526,12
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 765; energie (kCal): 183; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 23,6; suikers (g): 18,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 526,12
Frans
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Zanddeeg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Nashipeer
Delhaize Nashipeer
1 st
1
69
Chocolade | Melk | Matinettes
Jacques Chocolade | Melk | Matinettes
128 gr
2
19
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
    Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
    6 x 33 cl
    -50% Online Only
    4
    55

    Reeds in je keuken

    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Totaal:
    €19,14