OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenPasta Vongolé
Recept zoekresultatenPasta Vongolé
Delhaize logo
  • Pasta Vongolé

Pasta Vongolé

Pasta Vongolé
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg tapijtschelpen
  • 1/2 chilipeper
  • 2 stengels selder
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g Armando spaghetti chitarra
  • 2 dl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 8 takjes bladpeterselie
  • peper
  • 1 kg tapijtschelpen
  • 1/2 chilipeper
  • 2 stengels selder
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g Armando spaghetti chitarra
  • 2 dl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 8 takjes bladpeterselie
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Spoel de tapijtschelpen proper in koud water.
2
Pel en snijd de sjalot en de look fijn. Halveer de chilipeper en snijd hem fijn. Snijd de sel-der in plakjes.
3
Verwarm de olijfolie in een kom en stoof er de sjalot, look en selder in. Verhoog het vuur en voeg de tapijtschelpen en de witte wijn toe. Kruid goed af met peper en de chilli. Zet het deksel op de kom en laat de schelpen 3 minuten garen. Schud de schelpen op en laat nog enkele minuten verder garen.
4
Kook ondertussen de pasta beetgaar in kokend gezouten water.
5
Voeg de pasta bij de schelpen en meng alles goed door elkaar.
6
Serveer in warme diepe borden en strooi er wat gehakte bladpeterselie over.
1
Spoel de tapijtschelpen proper in koud water.
2
Pel en snijd de sjalot en de look fijn. Halveer de chilipeper en snijd hem fijn. Snijd de sel-der in plakjes.
3
Verwarm de olijfolie in een kom en stoof er de sjalot, look en selder in. Verhoog het vuur en voeg de tapijtschelpen en de witte wijn toe. Kruid goed af met peper en de chilli. Zet het deksel op de kom en laat de schelpen 3 minuten garen. Schud de schelpen op en laat nog enkele minuten verder garen.
4
Kook ondertussen de pasta beetgaar in kokend gezouten water.
5
Voeg de pasta bij de schelpen en meng alles goed door elkaar.
6
Serveer in warme diepe borden en strooi er wat gehakte bladpeterselie over.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Moederdag,Romantisch diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Groene selder | Bio
350 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Vongole
Delhaize Vongole
500 gr
-30%
8
39
€11,99
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
05
Pasta | Spaghetti
Panzani Pasta | Spaghetti
500 gr
1
45
Bergerac Sec
Delhaize Bergerac Sec
75 cl
3
99
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
2
95

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
4
29
Totaal:
€22,78