Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenTong met bloemkoolpuree en peterselievinaigrette
Delhaize logo
  • A
  • Tong met bloemkoolpuree en peterselievinaigrette

Tong met bloemkoolpuree en peterselievinaigrette

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Tong met bloemkoolpuree en peterselievinaigretteA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bloemkool
  • 20 g boter
  • citroen (het sap)
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 el kappertjes
  • nootmuskaat
  • peper
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 handvol platte peterselie
  • 4 tongen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Melk | Halfvolle

Inza

Melk | Halfvolle

1 l

€2,15

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Tong | Noordzee

Delhaize

Tong | Noordzee

+/- 170 gr

+/-€7,99

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€22,31

Begin met koken

  1. Kook de bloemkool beetgaar in de melk, aangelengd met wat water en licht gezouten. Giet af en mix de bloemkool met een klontje boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Mix voor de vinaigrette de peterselie samen met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en een paar druppels citroensap. Roer er de kappertjes door.
  3. Kruid de vis met peper en zout en bak in een beetje boter.
  4. Leg op elk bord een gebakken vis, schik er bloemkoolpuree bij en werk af met de peterselievinaigrette. Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 329; energie (kCal): 79; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 300,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 329; energie (kCal): 79; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 300,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Zomer,Herfst
Hoofdgerecht
  • A
  • Tong met bloemkoolpuree en peterselievinaigrette

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Melk | Halfvolle

Inza

Melk | Halfvolle

1 l

€2,15

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Tong | Noordzee

Delhaize

Tong | Noordzee

+/- 170 gr

+/-€7,99

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€22,31