Recept zoekresultatenGebakken kalfslapje met asperges en roomsaus
Delhaize logo
  • Gebakken kalfslapje met asperges en roomsaus
    A

Gebakken kalfslapje met asperges en roomsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Gebakken kalfslapje met asperges en roomsausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 15 g boter
  • 3 dl kippenbouillon
  • 600 g kalfslapjes
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden
  • 5 cl Noilly Prat
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • peper
  • 800 g Ratte aardappelen, in de schil
  • 2 dl room
  • 1 takje tijm
  • 50 g sjalot, gesnipperd
  • 50 g ui, gesnipperd
  • 8 witte asperges, geschild
  • 1 dl witte wijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    22,5 cl
    12,40 €/l
    €2,79
    F1981081800140800000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • S2006040500149730000
  • Begin met koken

    1. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden, strooi er wat zout en olijfolie over en rooster ze in de voorverwarmde oven op 200°C gedurende 35 minuten. Schep af en toe om.
    2. Smelt boter. Stoof de sjalot, ui, tijm en laurier glazig aan in de gesmolten boter. Blus met Noilly Prat en laat koken tot alle vocht verdampt is. Giet er de witte wijn bij. Voeg de kippenbouillon en de room toe en laat voor de helft inkoken. Verwijder de tijm en laurier, mix tot een glad mengsel en kruid met peper en zout.
    3. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Kook de lente-uitjes in koud gezouten water.
    4. Kruid het kalfsvlees met peper en zout. Bak het vlees met olijfolie en een klontje boter in een hete pan.
    5. Versnijd de asperges, vermeng met de lente-uitjes en de peterselie. Kruid met peper en zout. Schik de aardappelen, de asperges en het vlees op de borden. Werk af met de roomsaus.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 496; energie (kCal): 119; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 675,92
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Gebakken kalfslapje met asperges en roomsaus
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    22,5 cl
    12,40 €/l
    €2,79
    F1981081800140800000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • S2006040500149730000