Recept zoekresultatenPannenkoeken met spiegeleieren
Delhaize logo
  • Pannenkoeken met spiegeleieren
    B

Pannenkoeken met spiegeleieren

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Snack
Pannenkoeken met spiegeleierenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 60 g gemalen gruyère
  • 40 g boekweitmeel
  • 40 g zelfrijzende bloem
  • 20 cl melk
  • 1/2 eetlepel olie
  • 5 eieren
  • 120 g gekookte hamreepjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gruyère | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    25,93 €/kg
    €3,89
    F2020090900067860000
  • Gekookte hamreepjes
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    150 gr
    16,33 €/kg
    €2,45
    F2009040300571300000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Bloem | Tarwemeel | Fijngebak
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    0,79 €/kg
    €0,79
    S2017121501372250000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 3 – 90°C.
    2. Bereid het beslag met boekweitmeel en zelfrijzende bloem, melk, olie en één ei. Bak 4 pannenkoeken op de gewone, klassieke manier.
    3. Leg een pannenkoek in een pan op een middelhoog vuur. Breek er in het midden een ei in en smeer het eiwit een beetje uit. Bestrooi met de ham en de kaas. Vouw, wanneer het eiwit gestold is, meteen de randen van de pannenkoek naar binnen en laat op een bord glijden. Hou warm in de oven terwijl je de andere pannenkoeken bereidt.
    4. Kruid met peper en serveer meteen met een slaatje.

    Kooktip

    Vervang de ham door bruingebakken spekreepjes of door gerookte zalmreepjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 704; energie (kCal): 169; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 12,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 302,51
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Brunch
    Snack
    • Pannenkoeken met spiegeleieren
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gruyère | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    25,93 €/kg
    €3,89
    F2020090900067860000
  • Gekookte hamreepjes
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    150 gr
    16,33 €/kg
    €2,45
    F2009040300571300000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Bloem | Tarwemeel | Fijngebak
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    0,79 €/kg
    €0,79
    S2017121501372250000