Recept zoekresultatenPannenkoeken met spiegeleieren
Delhaize logo
  • Pannenkoeken met spiegeleieren
    B
Pannenkoeken met spiegeleierenB

Pannenkoeken met spiegeleieren

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 60 g gemalen gruyère
  • 40 g boekweitmeel
  • 40 g zelfrijzende bloem
  • 20 cl melk
  • 1/2 el olijfolie
  • 5 eieren
  • 120 g gekookte hamreepjes
  • 60 g gemalen gruyère
  • 40 g boekweitmeel
  • 40 g zelfrijzende bloem
  • 20 cl melk
  • 1/2 el olijfolie
  • 5 eieren
  • 120 g gekookte hamreepjes

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 3 – 90°C.
2
Bereid het beslag met boekweitmeel en zelfrijzende bloem, melk, olie en één ei. Bak 4 pannenkoeken op de gewone, klassieke manier.
3
Leg een pannenkoek in een pan op een middelhoog vuur. Breek er in het midden een ei in en smeer het eiwit een beetje uit. Bestrooi met de ham en de kaas. Vouw, wanneer het eiwit gestold is, meteen de randen van de pannenkoek naar binnen en laat op een bord glijden. Hou warm in de oven terwijl je de andere pannenkoeken bereidt.
4
Kruid met peper en serveer meteen met een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op th. 3 – 90°C.
2
Bereid het beslag met boekweitmeel en zelfrijzende bloem, melk, olie en één ei. Bak 4 pannenkoeken op de gewone, klassieke manier.
3
Leg een pannenkoek in een pan op een middelhoog vuur. Breek er in het midden een ei in en smeer het eiwit een beetje uit. Bestrooi met de ham en de kaas. Vouw, wanneer het eiwit gestold is, meteen de randen van de pannenkoek naar binnen en laat op een bord glijden. Hou warm in de oven terwijl je de andere pannenkoeken bereidt.
4
Kruid met peper en serveer meteen met een slaatje.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 704; energie (kCal): 169; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 12,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 302,51
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 704; energie (kCal): 169; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 12,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 302,51
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Brunch
Snack

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gruyère | Geraspt

Delhaize

Gruyère | Geraspt

150 gr

€4,69

Bloem | Boekweitmeel | Bio

Delhaize

Bloem | Boekweitmeel | Bio

1 kg

Bio

€5,99

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Ontvette ham

Delhaize

Ontvette ham

+/- 150 gr

+/-€3,90

Reeds in je keuken

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Fondue olie

Vandemoortele

Fondue olie

1 l

€9,99

Totaal:
+/-€17,16