Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Recept zoekresultatenVlinder met chocolade en verse vruchten
Delhaize logo
  • Vlinder met chocolade en verse vruchten

Vlinder met chocolade en verse vruchten

Vlinder met chocolade en verse vruchten
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 aardbeien
  • 200 g « Callets » of gehakte pure dessertchocolade
  • zout
  • 4 eieren
  • Smarties
  • 120 g griessuiker
  • 1 kiwi
  • 1/2 mango
  • 12 cl melk
  • 2 « Mikado' s » Lu
  • 100 g zachte boter + voor de vorm
  • 80 g zelfrijzende bloem
  • 3 aardbeien
  • 200 g « Callets » of gehakte pure dessertchocolade
  • zout
  • 4 eieren
  • Smarties
  • 120 g griessuiker
  • 1 kiwi
  • 1/2 mango
  • 12 cl melk
  • 2 « Mikado' s » Lu
  • 100 g zachte boter + voor de vorm
  • 80 g zelfrijzende bloem

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5 - 150°C.
2
Doe boter in blokjes en de chocolade in een kookpan. Laat op heel zacht vuur smelten. Meng met de klopper en neem van het vuur van zodra het mengsel glad is. Voeg de suiker toe, de bloem en het zout en meng. Voeg de eieren, één voor één, toe en ten slotte de melk.
3
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en bestrijk de rand met boter. Schep er het beslag in en laat 25 min. in de oven bakken. Laat afkoelen in de vorm.
4
Haal uit de vorm, snij in 2 en leg de helften omgekeerd naast elkaar. Dit zijn de vleugels van de vlinder. Leg de gehalveerde aardbeien op een rij ertussenin voor het lichaam. Snij de mango in schijven en steek er rondjes uit met een uitsteekvorm. Een rondje voor de kop en twee voor de vleugels. Versier met kiwirondjes, Mikadostokjes en Smarties zoals op de foto.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 - 150°C.
2
Doe boter in blokjes en de chocolade in een kookpan. Laat op heel zacht vuur smelten. Meng met de klopper en neem van het vuur van zodra het mengsel glad is. Voeg de suiker toe, de bloem en het zout en meng. Voeg de eieren, één voor één, toe en ten slotte de melk.
3
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en bestrijk de rand met boter. Schep er het beslag in en laat 25 min. in de oven bakken. Laat afkoelen in de vorm.
4
Haal uit de vorm, snij in 2 en leg de helften omgekeerd naast elkaar. Dit zijn de vleugels van de vlinder. Leg de gehalveerde aardbeien op een rij ertussenin voor het lichaam. Snij de mango in schijven en steek er rondjes uit met een uitsteekvorm. Een rondje voor de kop en twee voor de vleugels. Versier met kiwirondjes, Mikadostokjes en Smarties zoals op de foto.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Lente,Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardbei
Delhaize Aardbei
250 gr
4
49
Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
2 × 180 gr
Bio
    7
    55
    Scharreleieren | 5+1
    Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
    3
    20
    Chocoladebonbons | Melk  | Kleurrijk
    Smarties Chocoladebonbons | Melk  | Kleurrijk
    6 x 34 gr
    3
    85
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
    Groene kiwi
    Delhaize Groene kiwi
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    99
    Mango
    Delhaize Mango
    1 st
    2 voor €2.49
    1
    99
    Koekjes | Chocolade | Melkchocolade
    LU Koekjes | Chocolade | Melkchocolade
    75 gr
    2
    35
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59
    Bloem | Fijngebak
    Anco Bloem | Fijngebak
    1 kg
    2de tegen -50%
    1
    29

    Reeds in je keuken

    Zout | Cuisine
    Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Melk | Halfvol | Zonder lactose
    Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
    1 l
    2de tegen -50%
    2
    99
    Totaal:
    €43,24