• Ostkaka met amandelen en blauwe bessen
    Nutri-Score D

Ostkaka met amandelen en blauwe bessen

Ostkaka met amandelen en blauwe bessenD
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 3 eieren
  • 200 g blauwe bessen
  • 50 g wit amandelpoeder
  • 80 g amandelschilfers
  • 250 g verse volle kaas
  • 1 dl volle melk
  • 3 dl room met 35% V.G.
  • 130 g rietsuiker
  • 40 g bloem
  • zout
  • 3 eieren
  • 200 g blauwe bessen
  • 50 g wit amandelpoeder
  • 80 g amandelschilfers
  • 250 g verse volle kaas
  • 1 dl volle melk
  • 3 dl room met 35% V.G.
  • 130 g rietsuiker
  • 40 g bloem
  • zout

Begin met koken

: 35 min. + 45 min. kooktijd (+ 1 u 30 min. afkoeltijd)
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 175°C. Bak de amandelschilfers op een matig vuurtje goudbruin, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
  2. 2
    Bekleed de bodem van een springvorm van 18 cm met bakpapier en de wanden met een lange, brede strook (het bakpapier moet boven de rand van de vorm uitsteken).
  3. 3
    Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers met 80 g rietsuiker in een hoge slakom, tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbelt. Meng het amandelpoeder met de bloem en roer ze, steeds kloppend, beetje bij beetje onder de eierenmix. Voeg de melk toe en de verse kaas. Meng en voeg ¾ van de amandelschilfers toe.
  4. 4
    Klop de room stijf en meng hem onder het deeg. Klop de eiwitten met een snufje zout tot stevig schuim en roer ze, in 2 keer, onder het deeg. Giet in de bakvorm en schuif 45 min. in de oven. Laat de cake nog 20 min. in de uitgeschakelde oven rusten, haal hem eruit en laat afkoelen.
  5. 5
    Bak de blauwe bessen met 50 g rietsuiker op een zacht vuurtje, tot ze openbarsten en hun sap vrijgeven. Schep ze in een kom en laat afkoelen.
  6. 6
    Ontvorm de ostkaka en bestrooi hem met de rest van de amandelschilfers. Serveer op kamertemperatuur, met de blauwe bessen.
  7. 7
    Tip: Maak de saus gerust met blauwe bessen of rode vruchten uit de diepvries. Meng geraspte citroenzeste onder het deeg en/of vervang de verse kaas door kwark: ook superlekker!
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 175°C. Bak de amandelschilfers op een matig vuurtje goudbruin, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
  2. 2
    Bekleed de bodem van een springvorm van 18 cm met bakpapier en de wanden met een lange, brede strook (het bakpapier moet boven de rand van de vorm uitsteken).
  3. 3
    Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers met 80 g rietsuiker in een hoge slakom, tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbelt. Meng het amandelpoeder met de bloem en roer ze, steeds kloppend, beetje bij beetje onder de eierenmix. Voeg de melk toe en de verse kaas. Meng en voeg ¾ van de amandelschilfers toe.
  4. 4
    Klop de room stijf en meng hem onder het deeg. Klop de eiwitten met een snufje zout tot stevig schuim en roer ze, in 2 keer, onder het deeg. Giet in de bakvorm en schuif 45 min. in de oven. Laat de cake nog 20 min. in de uitgeschakelde oven rusten, haal hem eruit en laat afkoelen.
  5. 5
    Bak de blauwe bessen met 50 g rietsuiker op een zacht vuurtje, tot ze openbarsten en hun sap vrijgeven. Schep ze in een kom en laat afkoelen.
  6. 6
    Ontvorm de ostkaka en bestrooi hem met de rest van de amandelschilfers. Serveer op kamertemperatuur, met de blauwe bessen.
  7. 7
    Tip: Maak de saus gerust met blauwe bessen of rode vruchten uit de diepvries. Meng geraspte citroenzeste onder het deeg en/of vervang de verse kaas door kwark: ook superlekker!
Per 100 g: Energie: 230 kcal - Vetten: 16.4 g - Koolhydraten: 14 g - Vezels: 1.7 g - Eiwitten: 6.1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 230 kcal - Vetten: 16.4 g - Koolhydraten: 14 g - Vezels: 1.7 g - Eiwitten: 6.1 g
Vegetarisch
Veggie - moins de 3€
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Delhaize Blauwe bessen | Schaal
    2 × 150 gr
  • Vahiné Amandelen | Schilfers
    125 gr
  • Philadelphia Smeerkaas | Original
    2 × 235 gr
    2de tegen -50%
  • Luxlait Melk | Volle | Vers
    1 l
  • Delhaize Room 20%
    2 × 25 cl
  • Delhaize Rietsuiker | Fairtrade
    500 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg

Totaal:

€25,61