Recept zoekresultatenOrechiette met spinaziecoulis
Delhaize logo
  • Orechiette met spinaziecoulis

Orechiette met spinaziecoulis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Orechiette met spinaziecoulis

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bokalen gevogeltefond van 190 ml (of groentefond voor vegetariërs)
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 250 g ricotta
  • 500 g orechiette
  • 100 g pijnboompitten
  • 2 el olijfolie

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spinazie

Delhaize

Spinazie

2 × 450 gr

€4,58

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Ricotta | Classico

Delhaize

Ricotta | Classico

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Pasta | Orecchiette n 91

De Cecco

Pasta | Orecchiette n 91

500 gr

€2,49

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

2 × 90 gr

€12,78

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€27,53

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Kook de orechiette al dente, ofwel een minuut minder dan de aangegeven kooktijd.
  2. Blancheer ondertussen de spinazieblaadjes met een teentje look gedurende enkele seconden. Afgieten, vervolgens in water met ijsblokjes leggen om ze zeer snel af te koelen. Zo blijft er zoveel mogelijk chlorophyll behouden.
  3. Mix in een blender de uitgezwierde spinazie met de gevogeltefond (of groentefond), het teentje look, de olijfolie, zout, peper en nootmuskaat.
  4. Warm de coulis op in een pan, voeg de pasta toe en meng goed. Is de coulis te dik, voeg dan een beetje kookvocht van de pasta toe.
  5. Voeg er op het bord een goede schep ricotta aan toe.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht
  • Orechiette met spinaziecoulis

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spinazie

Delhaize

Spinazie

2 × 450 gr

€4,58

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Ricotta | Classico

Delhaize

Ricotta | Classico

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Pasta | Orecchiette n 91

De Cecco

Pasta | Orecchiette n 91

500 gr

€2,49

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

2 × 90 gr

€12,78

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€27,53