1
Hak de ontpitte rode peper en mix hem in de beker van de hakmolen fijn met de gepelde en gehakte teentjes knoflook, de sojasaus en de honing. Giet in een kom, voeg de azijn toe, de tahini en peper. Houd apart.
2
Snipper de lente-uitjes (houd er een beetje apart voor de afwerking) en hak de gember fijn. Fruit alles in een sauteerpan, met de olijfolie en het gehakt. Kruid met peper en zout.
3
Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine stukjes. Dompel alles in een kookpot kokend gezouten water en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet af en roer enkele el kookwater onder de tahinisaus om ze vloeibarder te maken.
4
Doe de noedels in een slakom en overgiet ze met kokend water. Dek af, laat 4 min. rusten en laat uitlekken.
5
Dresseer alles in grote diepe kommen: begin met saus, voeg dan noedels toe, broccoli en gehakt. Bestrooi met de gehakte pinda’s en de rest van de lente-uitjes. Smakelijk!
1
Hak de ontpitte rode peper en mix hem in de beker van de hakmolen fijn met de gepelde en gehakte teentjes knoflook, de sojasaus en de honing. Giet in een kom, voeg de azijn toe, de tahini en peper. Houd apart.
2
Snipper de lente-uitjes (houd er een beetje apart voor de afwerking) en hak de gember fijn. Fruit alles in een sauteerpan, met de olijfolie en het gehakt. Kruid met peper en zout.
3
Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine stukjes. Dompel alles in een kookpot kokend gezouten water en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet af en roer enkele el kookwater onder de tahinisaus om ze vloeibarder te maken.
4
Doe de noedels in een slakom en overgiet ze met kokend water. Dek af, laat 4 min. rusten en laat uitlekken.
5
Dresseer alles in grote diepe kommen: begin met saus, voeg dan noedels toe, broccoli en gehakt. Bestrooi met de gehakte pinda’s en de rest van de lente-uitjes. Smakelijk!