Recept zoekresultatenNoedels met varkensvlees, broccoli en tahinisaus
Delhaize logo
  • Noedels met varkensvlees, broccoli en tahinisaus
    C

Noedels met varkensvlees, broccoli en tahinisaus

Noedels met varkensvlees, broccoli en tahinisausC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g gekruid varkensgehakt
  • 1 broccoli
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 75 g gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 g geroosterde en gezouten pinda’s
  • 250 g rijstnoedels 2 mm
  • 4 el azijn
  • 4 el honing
  • 80 g tahini
  • 4 el dark sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 400 g gekruid varkensgehakt
  • 1 broccoli
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 75 g gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 g geroosterde en gezouten pinda’s
  • 250 g rijstnoedels 2 mm
  • 4 el azijn
  • 4 el honing
  • 80 g tahini
  • 4 el dark sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Hak de ontpitte rode peper en mix hem in de beker van de hakmolen fijn met de gepelde en gehakte teentjes knoflook, de sojasaus en de honing. Giet in een kom, voeg de azijn toe, de tahini en peper. Houd apart.
2
Snipper de lente-uitjes (houd er een beetje apart voor de afwerking) en hak de gember fijn. Fruit alles in een sauteerpan, met de olijfolie en het gehakt. Kruid met peper en zout.
3
Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine stukjes. Dompel alles in een kookpot kokend gezouten water en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet af en roer enkele el kookwater onder de tahinisaus om ze vloeibarder te maken.
4
Doe de noedels in een slakom en overgiet ze met kokend water. Dek af, laat 4 min. rusten en laat uitlekken.
5
Dresseer alles in grote diepe kommen: begin met saus, voeg dan noedels toe, broccoli en gehakt. Bestrooi met de gehakte pinda’s en de rest van de lente-uitjes. Smakelijk!
1
Hak de ontpitte rode peper en mix hem in de beker van de hakmolen fijn met de gepelde en gehakte teentjes knoflook, de sojasaus en de honing. Giet in een kom, voeg de azijn toe, de tahini en peper. Houd apart.
2
Snipper de lente-uitjes (houd er een beetje apart voor de afwerking) en hak de gember fijn. Fruit alles in een sauteerpan, met de olijfolie en het gehakt. Kruid met peper en zout.
3
Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine stukjes. Dompel alles in een kookpot kokend gezouten water en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet af en roer enkele el kookwater onder de tahinisaus om ze vloeibarder te maken.
4
Doe de noedels in een slakom en overgiet ze met kokend water. Dek af, laat 4 min. rusten en laat uitlekken.
5
Dresseer alles in grote diepe kommen: begin met saus, voeg dan noedels toe, broccoli en gehakt. Bestrooi met de gehakte pinda’s en de rest van de lente-uitjes. Smakelijk!
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 163 kcal - Vetten: 7,8 g - Koolhydraten: 14,7 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 7,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 163 kcal - Vetten: 7,8 g - Koolhydraten: 14,7 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 7,3 g
Lactose vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tahini
80 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gehakt | Hoevevarken | Ardens
Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardens
2 × +/- 350 gr
+/-€
4
72
Broccoli
Delhaize Broccoli
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Gember | Fijn
Delhaize Gember | Fijn
100 gr
1
55
Pindanootjes | Grill-Zout
Delhaize Pindanootjes | Grill-Zout
100 gr
0
79
Mie | Chinese
Soubry Mie | Chinese
250 gr
1+1 gratis
0
89
Honing | Algarve
Meli Honing | Algarve
340 gr
2de tegen -50%
4
99

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€20,36