1
Snipper het preiwit in fijne julienne. Hak de lente-uitjes, de knoflook, de rode peper en de gember fijn. Fruit de knoflook en de uien 2 min. op een matig vuurtje in een braadpan met de zonnebloemolie. Voeg de prei, de gember, de sojascheuten en de rode peper toe, samen met de geraspte wortelen en kool. Fruit 4 min. Laat op een bord afkoelen. Voeg de gehakte blaadjes munt en koriander toe.
2
Kook de vermicelli volgens de instructies op de verpakking en spoel ze dan met koud water. Trek de kip in stukjes.
3
Maak de saus: meng alle vloeibare ingrediënten en voeg dan zout toe, samen met de suiker, de geraspte wortelen, de gehakte koriander en de gehakte rode peper.
4
Week 2 vellen rijstpapier in lauw water en leg ze op een vochtige en uitgewrongen keukendoek. Schik een portie vermicelli in het midden van elk vel en leg er kip en groenten bovenop. Plooi het vel in 2 op de vulling, plooi de zijkanten naar binnen en rol op. Maak de 12 nems op deze manier.
5
Bak ze aan 2 kanten goudbruin in een braadpan met een bodem hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de saus.
1
Snipper het preiwit in fijne julienne. Hak de lente-uitjes, de knoflook, de rode peper en de gember fijn. Fruit de knoflook en de uien 2 min. op een matig vuurtje in een braadpan met de zonnebloemolie. Voeg de prei, de gember, de sojascheuten en de rode peper toe, samen met de geraspte wortelen en kool. Fruit 4 min. Laat op een bord afkoelen. Voeg de gehakte blaadjes munt en koriander toe.
2
Kook de vermicelli volgens de instructies op de verpakking en spoel ze dan met koud water. Trek de kip in stukjes.
3
Maak de saus: meng alle vloeibare ingrediënten en voeg dan zout toe, samen met de suiker, de geraspte wortelen, de gehakte koriander en de gehakte rode peper.
4
Week 2 vellen rijstpapier in lauw water en leg ze op een vochtige en uitgewrongen keukendoek. Schik een portie vermicelli in het midden van elk vel en leg er kip en groenten bovenop. Plooi het vel in 2 op de vulling, plooi de zijkanten naar binnen en rol op. Maak de 12 nems op deze manier.
5
Bak ze aan 2 kanten goudbruin in een braadpan met een bodem hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de saus.