Recept zoekresultatenRamen met varkensballetjes
Delhaize logo
  • Ramen met varkensballetjes
    C

Ramen met varkensballetjes

Ramen met varkensballetjesC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 450 g Bio varkensgehakt
  • 2 sneetjes gerookt spek (70 g)
  • 150 g shiitakes
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 250 g tarwenoedels
  • 4 dl kalfsfond Fundo
  • 8 zakjes misosoep Saitaku (8 x 18 g - 2 dozen)
  • 5 cm gember
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 1/2 rode peper
  • Espelettepeper
  • 450 g Bio varkensgehakt
  • 2 sneetjes gerookt spek (70 g)
  • 150 g shiitakes
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 250 g tarwenoedels
  • 4 dl kalfsfond Fundo
  • 8 zakjes misosoep Saitaku (8 x 18 g - 2 dozen)
  • 5 cm gember
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 1/2 rode peper
  • Espelettepeper

Begin met koken

: 30 min.
1
Meng de misopasta met 1 dl water en de kalfsfond in een stoofpan. Voeg de speksneetjes toe en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Rol het gehakt intussen tot kleine balletjes. Snijd de shiitakes in stukken. Kort de lente-uitjes in en snijd ze in de lengte fijn. Ontpit de rode peper en snijd hem in 2. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp in een kom. Bewaar enkel het sap.
3
Haal het spek uit de bouillon. Voeg de shiitakes, de rode peper, de uien, de gehaktballetjes, citroensap naar eigen smaak en het gembersap toe. Laat 10 min. pruttelen.
4
Dompel de eieren in een ruime steelpan met kokend water. Reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Laat de eieren meteen in ijskoud water schrikken.
5
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en verdeel ze over heel grote kommen. Voeg de balletjes en de groenten met behulp van een schuimspaan toe en overgiet ze met bouillon. Werk elke kom af met 1 gepeld en doormidden gesneden zachtgekookt ei. Bestrooi met een snufje Espelettepeper en serveer.
1
Meng de misopasta met 1 dl water en de kalfsfond in een stoofpan. Voeg de speksneetjes toe en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Rol het gehakt intussen tot kleine balletjes. Snijd de shiitakes in stukken. Kort de lente-uitjes in en snijd ze in de lengte fijn. Ontpit de rode peper en snijd hem in 2. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp in een kom. Bewaar enkel het sap.
3
Haal het spek uit de bouillon. Voeg de shiitakes, de rode peper, de uien, de gehaktballetjes, citroensap naar eigen smaak en het gembersap toe. Laat 10 min. pruttelen.
4
Dompel de eieren in een ruime steelpan met kokend water. Reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Laat de eieren meteen in ijskoud water schrikken.
5
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en verdeel ze over heel grote kommen. Voeg de balletjes en de groenten met behulp van een schuimspaan toe en overgiet ze met bouillon. Werk elke kom af met 1 gepeld en doormidden gesneden zachtgekookt ei. Bestrooi met een snufje Espelettepeper en serveer.
Nutritionele informatie
C
Per portie: Energie: 1025 kcal - Vetten: 49 g - Koolhydraten: 88 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 56 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 1025 kcal - Vetten: 49 g - Koolhydraten: 88 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 56 g
Aziatisch
Lactose vrij
Vaderdag,Vaderdag
Hoofdgerecht
Lente,Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gehakt | 100% Varken | Gekruid
Delhaize Gehakt | 100% Varken | Gekruid
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
99
Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
100 gr
2
25
Shitake | Belgisch | Bio
Delhaize Shitake | Belgisch | Bio
150 gr
Bio
    3
    59
    Jonge uien | Bussel
    Delhaize Jonge uien | Bussel
    1 st
    1
    09
    Mie | Chinese
    Soubry Mie | Chinese
    250 gr
    0
    89
    Fond | Kalf
    Delhaize Fond | Kalf
    19 cl
    1
    39
    Miso soup
    Saitaku Miso soup
    88 gr
    2
    85
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Eieren | Bruine | Medium
      Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      69
      Citroen | 1 st
      Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69
      Rode pepers | Verpakt
      Delhaize Rode pepers | Verpakt
      50 gr
      1
      29
      Totaal:
      €21,61