Collect tijdelijk onbeschikbaar, geniet tijdelijk van gratis levering.Lees meer >
Chinese soep met eierenPT15M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/images/had/h68/9996392071198.jpg2 eieren4 kleine worteltjes100 g sluimererwten125 g verse minimaïs110 g groene-aspergepunten150 g witte shimejichampignons1 bussel lente-uitjes1 ui4 kl sesamzaadjes1,5 l water1 gevogeltebouillon blokje2 el sojasaus2 zakjes pasta voor misosoep Saitaku (2 x 18 g)4 el Chinese wokolie1 rode peper1 steeltje citroengras3 cm gember
Snijd de geschilde wortelen, de sluimererwten, de minimais en de aspergepunten fijn. Verwijder de steeltjes van de champignons. Houd apart.
Hak de ui en de gember fijn. Snijd de citroengrasstengel in de lengte door en snijd de ontpitte rode peper in fijne plakjes. Fruit alles 2 min op een matig vuurtje, in een stoofpan met de olie. Voeg het water, het bouillonblokje en de misopasta toe. Breng aan de kook, voeg de groenten toe en laat 2 min pruttelen.
Klop de eieren los in een karafje. Haal het citroengras uit de soep, voeg de sojasaus toe en laat de stoofpan op een zacht vuurtje staan. Meng de soep krachtig met een garde, tot ze als het ware kolkt. Giet er voorzichtig de eieren in: ze stollen onmiddellijk tot filamenten.
Voeg de gesnipperde lente-uien toe, bestrooi met sesamzaadjes en dien heet op.