1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Pel en snipper de ui(en) en de knoflook en schraap de wortelen. Snijd de wortelen en de bleekselderij in kleine stukjes.
3
Verhit wat olie en stoof de ui(en) tot de stukjes glazig zijn.
4
Voeg de knoflook, de wortel en de selderij toe en laat 5 minuten stoven.
5
Voeg de tomaten en de linzen toe, kruid met Provençaalse kruiden, komijnpoeder, chilipoeder en zout en laat het mengsel minstens 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen zodat alles goed gaar is. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
6
Snijd intussen de aubergine(s) in lange schijven en bak ze in een flinke scheut olijfolie. Leg de helft dakpansgewijs op de bodem van een ingevette ovenschaal zodat de bodem mooi bedekt is. Houd de andere helft apart.
7
Laat het linzenmengsel wat afkoelen in een koudwaterbad en roer er 1/3 van de eieren door. Verdeel het linzenmengsel over de aubergines in de ovenschaal. Leg nu de overige aubergines in de schaal zodat de linzen bedekt zijn.
8
Vermeng de plattekaas met 2/3 van de eieren, kruid met een mespuntje nootmuskaat, peper en zout. Giet dit over de aubergines.
9
Bak de moussaka een uur in de oven.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Pel en snipper de ui(en) en de knoflook en schraap de wortelen. Snijd de wortelen en de bleekselderij in kleine stukjes.
3
Verhit wat olie en stoof de ui(en) tot de stukjes glazig zijn.
4
Voeg de knoflook, de wortel en de selderij toe en laat 5 minuten stoven.
5
Voeg de tomaten en de linzen toe, kruid met Provençaalse kruiden, komijnpoeder, chilipoeder en zout en laat het mengsel minstens 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen zodat alles goed gaar is. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
6
Snijd intussen de aubergine(s) in lange schijven en bak ze in een flinke scheut olijfolie. Leg de helft dakpansgewijs op de bodem van een ingevette ovenschaal zodat de bodem mooi bedekt is. Houd de andere helft apart.
7
Laat het linzenmengsel wat afkoelen in een koudwaterbad en roer er 1/3 van de eieren door. Verdeel het linzenmengsel over de aubergines in de ovenschaal. Leg nu de overige aubergines in de schaal zodat de linzen bedekt zijn.
8
Vermeng de plattekaas met 2/3 van de eieren, kruid met een mespuntje nootmuskaat, peper en zout. Giet dit over de aubergines.
9
Bak de moussaka een uur in de oven.