Terugroeping product:"Dobbels vlees" verpakkingsprobleem voor 7 referenties.Meer info >

Recept zoekresultatenMoussaka met aubergines en linzen
Recept zoekresultatenMoussaka met aubergines en linzen
Delhaize logo
  • Moussaka met aubergines en linzen
    Nutri-Score A

Moussaka met aubergines en linzen

Moussaka met aubergines en linzenA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 stengels witte selder
  • 200 g wortelen
  • 400 g blokjes tomaat (in blik)
  • 150 g groene of bruine linzen
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 aubergines
  • 3 eieren
  • 5 dl plattekaas
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 stengels witte selder
  • 200 g wortelen
  • 400 g blokjes tomaat (in blik)
  • 150 g groene of bruine linzen
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 aubergines
  • 3 eieren
  • 5 dl plattekaas
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 40 min + 1u
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Pel en snipper de ui(en) en de knoflook en schraap de wortelen. Snijd de wortelen en de bleekselderij in kleine stukjes.
3
Verhit wat olie en stoof de ui(en) tot de stukjes glazig zijn.
4
Voeg de knoflook, de wortel en de selderij toe en laat 5 minuten stoven.
5
Voeg de tomaten en de linzen toe, kruid met Provençaalse kruiden, komijnpoeder, chilipoeder en zout en laat het mengsel minstens 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen zodat alles goed gaar is. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
6
Snijd intussen de aubergine(s) in lange schijven en bak ze in een flinke scheut olijfolie. Leg de helft dakpansgewijs op de bodem van een ingevette ovenschaal zodat de bodem mooi bedekt is. Houd de andere helft apart.
7
Laat het linzenmengsel wat afkoelen in een koudwaterbad en roer er 1/3 van de eieren door. Verdeel het linzenmengsel over de aubergines in de ovenschaal. Leg nu de overige aubergines in de schaal zodat de linzen bedekt zijn.
8
Vermeng de plattekaas met 2/3 van de eieren, kruid met een mespuntje nootmuskaat, peper en zout. Giet dit over de aubergines.
9
Bak de moussaka een uur in de oven.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Pel en snipper de ui(en) en de knoflook en schraap de wortelen. Snijd de wortelen en de bleekselderij in kleine stukjes.
3
Verhit wat olie en stoof de ui(en) tot de stukjes glazig zijn.
4
Voeg de knoflook, de wortel en de selderij toe en laat 5 minuten stoven.
5
Voeg de tomaten en de linzen toe, kruid met Provençaalse kruiden, komijnpoeder, chilipoeder en zout en laat het mengsel minstens 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen zodat alles goed gaar is. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
6
Snijd intussen de aubergine(s) in lange schijven en bak ze in een flinke scheut olijfolie. Leg de helft dakpansgewijs op de bodem van een ingevette ovenschaal zodat de bodem mooi bedekt is. Houd de andere helft apart.
7
Laat het linzenmengsel wat afkoelen in een koudwaterbad en roer er 1/3 van de eieren door. Verdeel het linzenmengsel over de aubergines in de ovenschaal. Leg nu de overige aubergines in de schaal zodat de linzen bedekt zijn.
8
Vermeng de plattekaas met 2/3 van de eieren, kruid met een mespuntje nootmuskaat, peper en zout. Giet dit over de aubergines.
9
Bak de moussaka een uur in de oven.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 381; energie (kCal): 91; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 8; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 526,34
Grieks
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio
400 gr
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
0
91
Linzen
Bonduelle Linzen
2 x 75 gr
2
39
Kruiden | Fijne kruiden
Santa Maria Kruiden | Fijne kruiden
13 gr
2de tegen -50%
3
09
Kruiden | Chili | Poeder
Santa Maria Kruiden | Chili | Poeder
41 gr
2de tegen -50%
3
29
Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
2de tegen -50%
3
49
Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
0
99
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Verse kaas | Mager
Delhaize Verse kaas | Mager
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
2de tegen -50%
4
99

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Olijfolie | Classico
    Bertolli Olijfolie | Classico
    75 cl
    -20%
    10
    04
    €12,55
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -50%
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -50%
    6
    35
    Totaal:
    €28,30