• Gehaktballetjes met gember en snijbonen

Gehaktballetjes met gember en snijbonen

Gehaktballetjes met gember en snijbonen
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember, geraspt of fijngesnipperd
  • 400 g snijbonen, diepvries
  • 3 sneetjes oudbakken brood
  • 2 eieren
  • 125 g pandanrijst, traiteurafdeling Delhaize
  • 1/2 kl kurkuma
  • 1 el lichte sojasaus
  • peper
  • 1 bosje koriander
  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember, geraspt of fijngesnipperd
  • 400 g snijbonen, diepvries
  • 3 sneetjes oudbakken brood
  • 2 eieren
  • 125 g pandanrijst, traiteurafdeling Delhaize
  • 1/2 kl kurkuma
  • 1 el lichte sojasaus
  • peper
  • 1 bosje koriander

Begin met koken

  1. 1
    Snipper de ui en het knoflook, fruit ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de gember toe en bak nog even mee. Schep de helft van het mengsel in een schaal, laat de rest in de pan.
  2. 2
    Schep de snijboontjes in de pan met gebakken ui, laat op zacht vuur 10 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
  3. 3
    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
  4. 4
    Vermeng in een schaal het gehakt met de rest van de gebakken ui, eieren, brood, ½ koffielepel kurkuma, peper en zout. Rol balletjes van het mengsel. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet 20 minuten in de oven.
  5. 5
    Hak de koriander fijn en voeg samen met 1 eetlepel sojasaus toe aan de snijbonen.
  6. 6
    Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. 7
    Serveer de balletjes met de snijbonen en de gekookte rijst.
  1. 1
    Snipper de ui en het knoflook, fruit ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de gember toe en bak nog even mee. Schep de helft van het mengsel in een schaal, laat de rest in de pan.
  2. 2
    Schep de snijboontjes in de pan met gebakken ui, laat op zacht vuur 10 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
  3. 3
    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
  4. 4
    Vermeng in een schaal het gehakt met de rest van de gebakken ui, eieren, brood, ½ koffielepel kurkuma, peper en zout. Rol balletjes van het mengsel. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet 20 minuten in de oven.
  5. 5
    Hak de koriander fijn en voeg samen met 1 eetlepel sojasaus toe aan de snijbonen.
  6. 6
    Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. 7
    Serveer de balletjes met de snijbonen en de gekookte rijst.
Energie: 685 kcal

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Gehakt | Kalfs | Gekruid
    2 × +/- 279 gr
  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
  • Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
    • Delhaize Sperziebonen | Extra fijn
      2 × 340 gr
      3+1 gratis
    • Delhaize Brood | Toast | Wit
      250 gr
    • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
    • Tilda Rijst | Gestoomd | Basmati | Puur
      250 gr
    • Delhaize Kruiden | Kurkuma
      40 gr
    • Suzi Wan Saus | Soja
      14,3 cl
    • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
      10 gr
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
    • Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
    • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
      38 gr

    Totaal:

    +/-€33,40