Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenGehaktballetjes met gember en snijbonen
Delhaize logo
  • Gehaktballetjes met gember en snijbonen

Gehaktballetjes met gember en snijbonen

Gehaktballetjes met gember en snijbonen
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember, geraspt of fijngesnipperd
  • 400 g snijbonen, diepvries
  • 3 sneetjes oudbakken brood
  • 2 eieren
  • 125 g pandanrijst, traiteurafdeling Delhaize
  • 1/2 kl kurkuma
  • 1 el lichte sojasaus
  • peper
  • 1 bosje koriander
  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember, geraspt of fijngesnipperd
  • 400 g snijbonen, diepvries
  • 3 sneetjes oudbakken brood
  • 2 eieren
  • 125 g pandanrijst, traiteurafdeling Delhaize
  • 1/2 kl kurkuma
  • 1 el lichte sojasaus
  • peper
  • 1 bosje koriander

Begin met koken

1
Snipper de ui en het knoflook, fruit ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de gember toe en bak nog even mee. Schep de helft van het mengsel in een schaal, laat de rest in de pan.
2
Schep de snijboontjes in de pan met gebakken ui, laat op zacht vuur 10 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
4
Vermeng in een schaal het gehakt met de rest van de gebakken ui, eieren, brood, ½ koffielepel kurkuma, peper en zout. Rol balletjes van het mengsel. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet 20 minuten in de oven.
5
Hak de koriander fijn en voeg samen met 1 eetlepel sojasaus toe aan de snijbonen.
6
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Serveer de balletjes met de snijbonen en de gekookte rijst.
1
Snipper de ui en het knoflook, fruit ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de gember toe en bak nog even mee. Schep de helft van het mengsel in een schaal, laat de rest in de pan.
2
Schep de snijboontjes in de pan met gebakken ui, laat op zacht vuur 10 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
4
Vermeng in een schaal het gehakt met de rest van de gebakken ui, eieren, brood, ½ koffielepel kurkuma, peper en zout. Rol balletjes van het mengsel. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet 20 minuten in de oven.
5
Hak de koriander fijn en voeg samen met 1 eetlepel sojasaus toe aan de snijbonen.
6
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Serveer de balletjes met de snijbonen en de gekookte rijst.
Nutritionele informatie
Energie: 685 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Kalfs
Delhaize Gehakt | Kalfs
2 × +/- 279 gr
+/-€
4
88
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Gember | Fijn
Delhaize Gember | Fijn
100 gr
1
55
Groene bonen | Extra fijn
Hak Groene bonen | Extra fijn
3 × 180 gr
1+1 gratis
3
19
Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
2 × 180 gr
Bio
    3
    59
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Snelkookrijst | 8 min
    Bosto Snelkookrijst | 8 min
    4 x 75 gr
    2
    55
    Kruiden | Kurkuma
    Delhaize Kruiden | Kurkuma
    40 gr
    2
    09
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Cucinare
    Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
    1 l
    2+1 gratis
    13
    99
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Totaal:
    +/-€42,08