Recept zoekresultatenItaliaanse Panzanella
Delhaize logo
  • Italiaanse Panzanella
    A

Italiaanse Panzanella

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegan
Hoofdgerecht
Italiaanse PanzanellaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g Romatomaten
  • 250 g kerstomaten
  • 2 rode uien
  • 100 g olijven ‘Mediterraanse mix’
  • 40 g appelkappertjes
  • 400 g oud brood
  • 2 el rodewijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 bussel basilicum
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Romatomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1990050900321300000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015030200328500000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    4,48 €/kg
    €1,79
    F2008061600314730000
  • Olijven Gordal zonder pit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015090100362300000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd:15 min.

    1. Snijd het brood in dikke blokjes, doe ze in een grote braadpan en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Fruit ze met de geriste rozemarijn en oregano op een matig vuurtje, tot de broodblokjes goudbruin en krokant zijn.
    2. Halveer de kerstomaten en snijd de grote tomaten in partjes. Snipper de rode uien. Dresseer alles in een schaal en voeg de broodblokjes, de olijven, de appelkappertjes en basilicumblaadjes toe.
    3. Meng de rest van de olijfolie met de azijn, peper en zout. Giet over de panzanella, meng en serveer.

    Tip: Voor de lekkerbekken geef je er burrata of mozzarella bij: héérlijk!

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegan
    Hoofdgerecht
    • Italiaanse Panzanella
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Romatomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1990050900321300000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015030200328500000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    4,48 €/kg
    €1,79
    F2008061600314730000
  • Olijven Gordal zonder pit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015090100362300000