Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLuxe Gentse waterzooi
Delhaize logo
  • Luxe Gentse waterzooi

Luxe Gentse waterzooi

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Luxe Gentse waterzooi

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kip
  • 200 g sugar snaps
  • 1 broccoli
  • 250 g minichampignons
  • 3 grote biowortelen
  • 250 g jonge wortelen
  • 1 courgette
  • 1/2 bussel waterkers
  • 1 ui
  • 1 bokaal ‘carpaccio van zomertruffels’ taste of Inspirations (50 g)
  • 2,3 dl room
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 1,4 kg
    +/-12,69€/kg
    +/-€17,77
    F2009081000270010000
  • Sugar Snaps
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014103000317500000
  • Broccoli
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,23 €/kg
    €1,29
    F2013100800316100000
  • Courgette | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
    F2020032400055530000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 2.10 u. kooktijd

    1. Snijd de bouten los en doe ze met de rest van de kip in een kookpot. Snijd de grote wortelen in schijfjes. Voeg ze toe in de kookpot, samen met de gehakte ui, de verkruimelde bouillonblokjes, het laurierblaadje, de tijm, peper en zout. Bedek met water (± 1,8 l) en breng aan de kook. Laat 2 u zonder deksel op een heel zacht vuurtje sudderen.
    2. Haal de kip uit de bouillon. Filter de bouillon en laat hem rusten. Haal het vel van de bouten. Snijd de filets en de rest van het vlees los. Verdeel de broccoli in roosjes, verwijder de topjes van de sugar snaps, schil de jonge wortelen en snijd de courgette in kleine stukjes. Maak de minichampignons schoon en laat ze heel.
    3. Leg voorzichtig een vel keukenpapier op het oppervlak van de bouillon om het vet te absorberen en haal het er terug uit. Herhaal dit tot de bouillon ontvet is. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en dompel er de groenten in. Laat 8 min sudderen. Voeg de stukken kip en de room toe. Laat nog 2 min koken en breng verder op smaak.
    4. Dresseer de waterzooi in een grote diepe schaal. Bestrooi hem met truffelcarpaccio, besprenkel met de olie uit de bokaal en werk af met de waterkers. Voeg er eventueel wat gekookte aardappelen aan toe.

    Tip: Je kunt de bouillon ook met andere groenten maken, naargelang de inhoud van je koelkast: prei, selder, het groen van lente-uitjes ...


    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Romantisch diner
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Luxe Gentse waterzooi

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 1,4 kg
    +/-12,69€/kg
    +/-€17,77
    F2009081000270010000
  • Sugar Snaps
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014103000317500000
  • Broccoli
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,23 €/kg
    €1,29
    F2013100800316100000
  • Courgette | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
    F2020032400055530000