Recept zoekresultatenVegan gevulde groenten
Delhaize logo
  • Vegan gevulde groenten
Vegan gevulde groenten

Vegan gevulde groenten

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g zijden-tofu
  • 8 niet te grote groenten naar keuze: tomaten, paprika’s, courgettes, aubergines
  • 30 g rucola
  • 2 uien
  • 60 g pijnboompitten
  • 4 el basmatirijst
  • 4 el paneermeel
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 el miso ‘Shiro Miso Paste’ Saitaku
  • 3 el tamari
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 1 bokaal kappertjes (70 g)
  • 1 bussel fijne basilicum
  • 1/2 bussel koriander
  • 5 takjes rozemarijn
  • 7 takjes tijm
  • 1/2 kl Chili Mix’ Market Fresh
  • peper en zout
  • 400 g zijden-tofu
  • 8 niet te grote groenten naar keuze: tomaten, paprika’s, courgettes, aubergines
  • 30 g rucola
  • 2 uien
  • 60 g pijnboompitten
  • 4 el basmatirijst
  • 4 el paneermeel
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 el miso ‘Shiro Miso Paste’ Saitaku
  • 3 el tamari
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 1 bokaal kappertjes (70 g)
  • 1 bussel fijne basilicum
  • 1/2 bussel koriander

Begin met koken

: 35 min. + 50 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de hoedjes van de tomaten en de paprika’s en/of snijd de courgettes en de aubergines in 2. Haal de groenten leeg.
2
Schik ze (met de hoedjes!) in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze 15 min (tomaten en courgettes) of 20 min (aubergines en paprika’s).
3
Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof.
4
Laat de zijden tofoe uitlekken en plet hem met een vork. Hak de uien en de knoflook. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Meng ze 2 min met 3 gehakte takjes rozemarijn en 5 gehakte takjes tijm. Voeg dan de kappertjes, het tomatenconcentraat, de miso, de tamari, de Chili Mix en, eventueel, het gehakte vruchtvlees van de aubergines en/of de courgettes toe. Fruit nog 2 min, voeg de tofoe toe en meng 2 min, steeds op een zacht vuurtje.
5
Hak de rucola, de koriander en de helft van het basilicum fijn. Haal de pan van het vuur. Voeg de rijst toe, samen met het paneermeel, de pijnboompitten en de fijngehakte kruiden. Breng verder op smaak. Verlaag de temperatuur van de oven naar 170°C. Vul de groenten, zet er de hoedjes op en bak ze 30 min goudbruin in de oven.
6
Werk af met tijm, rozemarijn en basilicum. Dien warm op, met een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de hoedjes van de tomaten en de paprika’s en/of snijd de courgettes en de aubergines in 2. Haal de groenten leeg.
2
Schik ze (met de hoedjes!) in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze 15 min (tomaten en courgettes) of 20 min (aubergines en paprika’s).
3
Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof.
4
Laat de zijden tofoe uitlekken en plet hem met een vork. Hak de uien en de knoflook. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Meng ze 2 min met 3 gehakte takjes rozemarijn en 5 gehakte takjes tijm. Voeg dan de kappertjes, het tomatenconcentraat, de miso, de tamari, de Chili Mix en, eventueel, het gehakte vruchtvlees van de aubergines en/of de courgettes toe. Fruit nog 2 min, voeg de tofoe toe en meng 2 min, steeds op een zacht vuurtje.
5
Hak de rucola, de koriander en de helft van het basilicum fijn. Haal de pan van het vuur. Voeg de rijst toe, samen met het paneermeel, de pijnboompitten en de fijngehakte kruiden. Breng verder op smaak. Verlaag de temperatuur van de oven naar 170°C. Vul de groenten, zet er de hoedjes op en bak ze 30 min goudbruin in de oven.
6
Werk af met tijm, rozemarijn en basilicum. Dien warm op, met een slaatje.
Nutritionele informatie
Energie: 538 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tofu | Vegan | Bio

Delhaize

Tofu | Vegan | Bio

550 gr

Bio

€2,59

Trostomaat | Bio

Delhaize

Trostomaat | Bio

3 × 500 gr

Bio

€12,87

Rucola | Rode biet

Delhaize

Rucola | Rode biet

75 gr

€1,79

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Rijst | Basmati | 10 min

Bosto

Rijst | Basmati | 10 min

4 x 125 gr

€1,85

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Tomaten | Concentraat | Bio

Delhaize

Tomaten | Concentraat | Bio

140 gr

Bio

€0,85

Miso soup

Saitaku

Miso soup

88 gr

€2,85

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Fijngesneden koriander

Delhaize

Fijngesneden koriander

50 gr

€1,25

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

2 × 20 gr

€3,58

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Sauce | Chili | Sweetened

Delhaize

Sauce | Chili | Sweetened

236 gr

€1,55

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€42,48