Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenVegan gevulde groenten
Delhaize logo
  • Vegan gevulde groenten

Vegan gevulde groenten

Vegan gevulde groenten
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g zijden-tofu
  • 30 g rucola
  • 60 g pijnboompitten
  • 4 el basmatirijst
  • 4 el paneermeel
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 el miso ‘Shiro Miso Paste’ Saitaku
  • 3 el tamari
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 1 bokaal kappertjes (70 g)
  • 1 bussel fijne basilicum
  • 1/2 bussel koriander
  • 5 takjes rozemarijn
  • 7 takjes tijm
  • 1/2 kl Chili Mix’ Market Fresh
  • 8 niet te grote groenten naar keuze: tomaten, paprika’s, courgettes, aubergines
  • 2 uien
  • peper en zout
  • 400 g zijden-tofu
  • 30 g rucola
  • 60 g pijnboompitten
  • 4 el basmatirijst
  • 4 el paneermeel
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 el miso ‘Shiro Miso Paste’ Saitaku
  • 3 el tamari
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 1 bokaal kappertjes (70 g)
  • 1 bussel fijne basilicum
  • 1/2 bussel koriander
  • 5 takjes rozemarijn
  • 7 takjes tijm

Begin met koken

: 35 min. + 50 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de hoedjes van de tomaten en de paprika’s en/of snijd de courgettes en de aubergines in 2. Haal de groenten leeg.
2
Schik ze (met de hoedjes!) in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze 15 min (tomaten en courgettes) of 20 min (aubergines en paprika’s).
3
Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof.
4
Laat de zijden tofoe uitlekken en plet hem met een vork. Hak de uien en de knoflook. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Meng ze 2 min met 3 gehakte takjes rozemarijn en 5 gehakte takjes tijm. Voeg dan de kappertjes, het tomatenconcentraat, de miso, de tamari, de Chili Mix en, eventueel, het gehakte vruchtvlees van de aubergines en/of de courgettes toe. Fruit nog 2 min, voeg de tofoe toe en meng 2 min, steeds op een zacht vuurtje.
5
Hak de rucola, de koriander en de helft van het basilicum fijn. Haal de pan van het vuur. Voeg de rijst toe, samen met het paneermeel, de pijnboompitten en de fijngehakte kruiden. Breng verder op smaak. Verlaag de temperatuur van de oven naar 170°C. Vul de groenten, zet er de hoedjes op en bak ze 30 min goudbruin in de oven.
6
Werk af met tijm, rozemarijn en basilicum. Dien warm op, met een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de hoedjes van de tomaten en de paprika’s en/of snijd de courgettes en de aubergines in 2. Haal de groenten leeg.
2
Schik ze (met de hoedjes!) in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze 15 min (tomaten en courgettes) of 20 min (aubergines en paprika’s).
3
Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof.
4
Laat de zijden tofoe uitlekken en plet hem met een vork. Hak de uien en de knoflook. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Meng ze 2 min met 3 gehakte takjes rozemarijn en 5 gehakte takjes tijm. Voeg dan de kappertjes, het tomatenconcentraat, de miso, de tamari, de Chili Mix en, eventueel, het gehakte vruchtvlees van de aubergines en/of de courgettes toe. Fruit nog 2 min, voeg de tofoe toe en meng 2 min, steeds op een zacht vuurtje.
5
Hak de rucola, de koriander en de helft van het basilicum fijn. Haal de pan van het vuur. Voeg de rijst toe, samen met het paneermeel, de pijnboompitten en de fijngehakte kruiden. Breng verder op smaak. Verlaag de temperatuur van de oven naar 170°C. Vul de groenten, zet er de hoedjes op en bak ze 30 min goudbruin in de oven.
6
Werk af met tijm, rozemarijn en basilicum. Dien warm op, met een slaatje.
Nutritionele informatie
Energie: 538 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tamarinde
3 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tofu | Vegan | Bio
Delhaize Tofu | Vegan | Bio
550 gr
Bio
    2
    59
    Rucola | Rode biet
    Delhaize Rucola | Rode biet
    75 gr
    1
    79
    Pijnboompitten
    Delhaize Pijnboompitten
    90 gr
    6
    39
    Rijst | Basmati
    Delhaize Rijst | Basmati
    4 x 125 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    19
    Paneermeel
    Anco Paneermeel
    200 gr
    0
    67
    Double Tomatenconcentraat
    Mutti Double Tomatenconcentraat
    130 gr
    -20% voor 3
    1
    89
    Miso soup
    Saitaku Miso soup
    88 gr
    2
    85
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kappertjes | Surfines
    Delhaize Kappertjes | Surfines
    60 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    89
    Basilicum | Verpakt
    Delhaize Basilicum | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Rozemarijn | Verpakt
    Delhaize Rozemarijn | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Kruiden | Chili Con Carne
    Delhaize Kruiden | Chili Con Carne
    53 gr
    1
    59
    Trostomaten | Bio
    Delhaize Trostomaten | Bio
    3 × 500 gr
    Bio
      3
      19

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Classico
      Bertolli Olijfolie | Classico
      75 cl
      2de tegen -30%
      12
      55
      Witte uien | Netje
      Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      99
      Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
      Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
      50 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      49
      Totaal:
      €37,35