1
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de zoete aardappelen in dikke schijfjes, verdeel ze over de ovenplaat, smeer ze in met 2 el olijfolie en schuif ze 20 min. in de oven.
2
Maak de dukkah: laat de hazelnoten en alle zaadsoorten (sesam, zonnebloem, pompoen, koriander en zwarte peper) enkele minuten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan opdrogen, maar laat ze niet aanbranden. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel lekker ruikt. Voeg de gerookte paprika en fleur de sel toe. Laat afkoelen en verkruimel in de elektrische hakmolen, zonder tot poeder te vermalen (er moeten kleine hazelnootstukjes zichtbaar blijven).</li><p>STOP HIER ALS JE DIT RECEPT OP VOORHAND MAAKT. BEWAAR DE ZOETE AARDAPPELEN MAX. 3 DAGEN IN DE KOELKAST.</p><li>Mix de helft van de spinazie fijn met de eieren, peper en zout. Fruit de rest van de spinazie in een grote antiaanbakpan, met 1 el olijfolie, en haal ze uit de pan zodra ze een beetje geslonken zijn. Voeg 2 el olijfolie toe in de braadpan, warm op en giet er het eiermengsel in. Voeg de feta in kleine blokjes toe, de gefruite spinazie en de zoeteaardappelschijfjes. Laat ± 10 min. op een zacht vuurtje stollen.