Recept zoekresultatenGroene omelet met zoete aardappel
Delhaize logo
  • Groene omelet met zoete aardappel
    B
Groene omelet met zoete aardappelB

Groene omelet met zoete aardappel

door Line Couvreur
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 8 eieren
  • 500 g zoete aardappelen
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 10 stengels bieslook
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes koriander
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 200 g feta
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 100 g hazelnoten (voor de dukkah)
  • 50 g sesamzaadjes (voor de dukkah)
  • 50 g zonnebloempitten (voor de dukkah)
  • 50 g pompoenpitten (voor de dukkah)
  • 1/2 el korianderzaadjes (voor de dukkah)
  • 1/2 kl zwartepeperbollen (voor de dukkah)
  • 1 el gerookte paprika (voor de dukkah)
  • fleur de sel (voor de dukkah)
  • 8 eieren
  • 500 g zoete aardappelen
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 10 stengels bieslook
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes koriander
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 200 g feta
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 100 g hazelnoten (voor de dukkah)
  • 50 g sesamzaadjes (voor de dukkah)
  • 50 g zonnebloempitten (voor de dukkah)
  • 50 g pompoenpitten (voor de dukkah)

Begin met koken

: 30 min. + 10 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de zoete aardappelen in dikke schijfjes, verdeel ze over de ovenplaat, smeer ze in met 2 el olijfolie en schuif ze 20 min. in de oven.
2
Maak de dukkah: laat de hazelnoten en alle zaadsoorten (sesam, zonnebloem, pompoen, koriander en zwarte peper) enkele minuten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan opdrogen, maar laat ze niet aanbranden. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel lekker ruikt. Voeg de gerookte paprika en fleur de sel toe. Laat afkoelen en verkruimel in de elektrische hakmolen, zonder tot poeder te vermalen (er moeten kleine hazelnootstukjes zichtbaar blijven).</li><p>STOP HIER ALS JE DIT RECEPT OP VOORHAND MAAKT. BEWAAR DE ZOETE AARDAPPELEN MAX. 3 DAGEN IN DE KOELKAST.</p><li>Mix de helft van de spinazie fijn met de eieren, peper en zout. Fruit de rest van de spinazie in een grote antiaanbakpan, met 1 el olijfolie, en haal ze uit de pan zodra ze een beetje geslonken zijn. Voeg 2 el olijfolie toe in de braadpan, warm op en giet er het eiermengsel in. Voeg de feta in kleine blokjes toe, de gefruite spinazie en de zoeteaardappelschijfjes. Laat ± 10 min. op een zacht vuurtje stollen.
3
Bestrooi de omelet met dukkah en gehakte bieslook en werk af met blaadjes basilicum, koriander en bladpeterselie. Serveer met brood en geef er eventueel een slaatje bij.
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de zoete aardappelen in dikke schijfjes, verdeel ze over de ovenplaat, smeer ze in met 2 el olijfolie en schuif ze 20 min. in de oven.
2
Maak de dukkah: laat de hazelnoten en alle zaadsoorten (sesam, zonnebloem, pompoen, koriander en zwarte peper) enkele minuten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan opdrogen, maar laat ze niet aanbranden. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel lekker ruikt. Voeg de gerookte paprika en fleur de sel toe. Laat afkoelen en verkruimel in de elektrische hakmolen, zonder tot poeder te vermalen (er moeten kleine hazelnootstukjes zichtbaar blijven).</li><p>STOP HIER ALS JE DIT RECEPT OP VOORHAND MAAKT. BEWAAR DE ZOETE AARDAPPELEN MAX. 3 DAGEN IN DE KOELKAST.</p><li>Mix de helft van de spinazie fijn met de eieren, peper en zout. Fruit de rest van de spinazie in een grote antiaanbakpan, met 1 el olijfolie, en haal ze uit de pan zodra ze een beetje geslonken zijn. Voeg 2 el olijfolie toe in de braadpan, warm op en giet er het eiermengsel in. Voeg de feta in kleine blokjes toe, de gefruite spinazie en de zoeteaardappelschijfjes. Laat ± 10 min. op een zacht vuurtje stollen.
3
Bestrooi de omelet met dukkah en gehakte bieslook en werk af met blaadjes basilicum, koriander en bladpeterselie. Serveer met brood en geef er eventueel een slaatje bij.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 204 kcal - Vetten: 15,6 g - Koolhydraten: 5,5 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 9,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 204 kcal - Vetten: 15,6 g - Koolhydraten: 5,5 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 9,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

200 gr

€1,99

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,39

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Original | Greek Feta

Euro Fresh Food

Original | Greek Feta

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Biefstuk | Gepeld | Rund  | Belgisch

Delhaize

Biefstuk | Gepeld | Rund | Belgisch

+/- 200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€3,14

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€21,23