1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontdooi de spinazie en pers er zoveel mogelijk water uit. Hak ze en meng ze met de ricotta, de geperste teentjes knoflook, ¾ van de geraspte parmigiano, de helft van de culinaire room, peper en zout.
2
Snijd de zalm in blokjes en breng ze op smaak.
3
Verdeel ¼ van de saus over een grote rechthoekige ovenschaal. Leg er 3 lasagnevellen op, overgiet ze met ¼ van de saus en verdeel er 1/3 van de zalm bovenop. Herhaal deze stappen 2 keer. Eindig met een laag lasagnevellen, overgiet ze met de rest van de culinaire room en bestrooi met de rest van de parmigiano.
4
Bedek de lasagne met een op maat geknipt stuk bakpapier en vervolgens met aluminiumfolie. Schuif 20 min. in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en het bakpapier en bak nog 10 min., tot de bovenkant mooi goudbruin is. Dien op.
5
Tip: de lasagne wordt eerst ‘gestoofd’, zo is het deeg lekker zacht zonder dat je een overvloed aan saus moet gebruiken. Voer de eerste twee stappen gerust van tevoren uit.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontdooi de spinazie en pers er zoveel mogelijk water uit. Hak ze en meng ze met de ricotta, de geperste teentjes knoflook, ¾ van de geraspte parmigiano, de helft van de culinaire room, peper en zout.
2
Snijd de zalm in blokjes en breng ze op smaak.
3
Verdeel ¼ van de saus over een grote rechthoekige ovenschaal. Leg er 3 lasagnevellen op, overgiet ze met ¼ van de saus en verdeel er 1/3 van de zalm bovenop. Herhaal deze stappen 2 keer. Eindig met een laag lasagnevellen, overgiet ze met de rest van de culinaire room en bestrooi met de rest van de parmigiano.
4
Bedek de lasagne met een op maat geknipt stuk bakpapier en vervolgens met aluminiumfolie. Schuif 20 min. in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en het bakpapier en bak nog 10 min., tot de bovenkant mooi goudbruin is. Dien op.
5
Tip: de lasagne wordt eerst ‘gestoofd’, zo is het deeg lekker zacht zonder dat je een overvloed aan saus moet gebruiken. Voer de eerste twee stappen gerust van tevoren uit.