Recept zoekresultatenLamsnootjes met rode bessengelei
Recept zoekresultatenLamsnootjes met rode bessengelei
Delhaize logo
  • Lamsnootjes met rode bessengelei
    Nutri-Score C

Lamsnootjes met rode bessengelei

Lamsnootjes met rode bessengeleiC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 700 g lamsnoten
  • 4 el gehakte verse rozemarijn + 1 takje
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 300 g rode bessengelei
  • 4 el wijnazijn
  • 700 g lamsnoten
  • 4 el gehakte verse rozemarijn + 1 takje
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 300 g rode bessengelei
  • 4 el wijnazijn

Begin met koken

1
Meng de olie en de rozemarijn in een schotel en wikkel er de lamsnoten in. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
2
Neem het vlees 20 min. op voorhand uit de koelkast.
3
Doe de rode bessengelei, de azijn, 2 eetlepels water en het takje rozemarijn in een steelpan. Verwarm zachtjes, roer met de garde en laat op zacht vuur sudderen.
4
Verwarm ondertussen een pan met antikleeflaag op vrij hoog vuur. Leg de lamsnoten in de hete pan en schroei ze dicht, 2 min. aan elke kant. Temper het vuur en laat nog verder bakken volgens eigen smaak en de dikte van het vlees (in principe wordt lamsvlees rosé gegeten). Kruid met peper en zout.
5
Neem het takje rozemarijn uit de saus en breng op smaak.
6
Serveer de in schijfjes versneden lamsnoten met de saus. Geef er tuinkers bij en gegratineerde aardappelen.
1
Meng de olie en de rozemarijn in een schotel en wikkel er de lamsnoten in. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
2
Neem het vlees 20 min. op voorhand uit de koelkast.
3
Doe de rode bessengelei, de azijn, 2 eetlepels water en het takje rozemarijn in een steelpan. Verwarm zachtjes, roer met de garde en laat op zacht vuur sudderen.
4
Verwarm ondertussen een pan met antikleeflaag op vrij hoog vuur. Leg de lamsnoten in de hete pan en schroei ze dicht, 2 min. aan elke kant. Temper het vuur en laat nog verder bakken volgens eigen smaak en de dikte van het vlees (in principe wordt lamsvlees rosé gegeten). Kruid met peper en zout.
5
Neem het takje rozemarijn uit de saus en breng op smaak.
6
Serveer de in schijfjes versneden lamsnoten met de saus. Geef er tuinkers bij en gegratineerde aardappelen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1063; energie (kCal): 256; vetten (g): 15,6; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 17; suikers (g): 14,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 11,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 734,21
Gluten vrij
Pasen
Diner
Sauzen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Materne Gelei | Rode bessen
450 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Lamsbout | Met been | Celtic
Delhaize Lamsbout | Met been | Celtic
+/- 1,4 kg
+/-€
31
49
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Azijn | Rode wijn
Delhaize Azijn | Rode wijn
50 cl
1
65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vièrge
Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
1 l
17
99
Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr
Bio
    4
    25
    Totaal:
    +/-€34,69