Recept zoekresultatenSalade van verse tortellini met broccoli en pancetta
Delhaize logo
  • Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta

Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta

Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g brocolli
  • 6 el olijfolie
  • 3 el wijnazijn
  • 50 g pijnboompitten
  • 500 g verse tortellini
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 250 kerstomaatjes
  • peper
  • pancetta
  • 500 g brocolli
  • 6 el olijfolie
  • 3 el wijnazijn
  • 50 g pijnboompitten
  • 500 g verse tortellini
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 250 kerstomaatjes
  • peper
  • pancetta

Begin met koken

1
Verwijder de broccolistelen, bewaar alleen de rozen. Doe ze in een grote kookpot met kokend water en reken 3 min gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Voeg dan de tortellini toe en kook nog 2 min. Giet alles voorzichtig af, spoel onder koud water, laat dan 2 min liggen in de kookpot gevuld met koud water. Giet voorzichtig af en doe in een grote kom.
2
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de deegwaren. Voeg de olijfolie toe, de azijn en de grof gehakte basilicumblaadjes. Meng, breng op smaak met peper en zout, dek af en zet 2 u in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit
4
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
5
Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de sneetjes pancetta op. Bak ze ongeveer 8 min in de oven tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
6
Verdeel de pastasalade over borden of kommen, bestrooi met de grof verbrokkelde pancetta en de pijnboompitten. Dien meteen op.
1
Verwijder de broccolistelen, bewaar alleen de rozen. Doe ze in een grote kookpot met kokend water en reken 3 min gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Voeg dan de tortellini toe en kook nog 2 min. Giet alles voorzichtig af, spoel onder koud water, laat dan 2 min liggen in de kookpot gevuld met koud water. Giet voorzichtig af en doe in een grote kom.
2
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de deegwaren. Voeg de olijfolie toe, de azijn en de grof gehakte basilicumblaadjes. Meng, breng op smaak met peper en zout, dek af en zet 2 u in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit
4
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
5
Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de sneetjes pancetta op. Bak ze ongeveer 8 min in de oven tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
6
Verdeel de pastasalade over borden of kommen, bestrooi met de grof verbrokkelde pancetta en de pijnboompitten. Dien meteen op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Picknick
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Broccoli | Bio
Delhaize Broccoli | Bio
1 st
Bio
    2
    59
    Azijn | Rode wijn
    Delhaize Azijn | Rode wijn
    50 cl
    1
    65
    Pijnboompitten
    Delhaize Pijnboompitten
    90 gr
    6
    39
    Tortelloni tomaat mozzarella
    Delhaize Tortelloni tomaat mozzarella
    2 × 250 gr
    1+1 gratis
    2
    49
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    3
    35
    Tomaten | Miss Perfect
    Delhaize Tomaten | Miss Perfect
    300 gr
    4
    69
    PANCETTA
    Delhaize PANCETTA
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    59

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €26,24