Recept zoekresultatenSalade van verse tortellini met broccoli en pancetta
Delhaize logo
  • Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta

Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Picknick
Hoofdgerecht
Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g broccolistronken
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 250 kerstomaatjes
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 50 g pijnboompitten
  • peper
  • 500 g verse tortellini
  • pancetta
  • een flinke handvol basilicumblaadjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Broccoli
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,23 €/kg
    €1,29
    F2013100800316100000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015030200328500000
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    3,50 €/l
    €1,75
    S1993063000007030000
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Begin met koken

    1. Verwijder de broccolistelen, bewaar alleen de rozen. Doe ze in een grote kookpot met kokend water en reken 3 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Voeg dan de tortelloni toe en kook nog 2 min. Giet alles voorzichtig af, spoel onder koud water, laat dan 2 min. liggen in de kookpot gevuld met koud water. Giet voorzichtig af en doe in een grote kom.
    2. Halveer de kerstomaten en doe ze bij de deegwaren. Voeg de olijfolie toe, de azijn en de grof gehakte basilicumblaadjes. Meng, breng op smaak met peper en zout, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
    3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
    4. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit. Bedek de plaat met bakpapier en leg er de sneetjes pancetta op. Bak ze ongeveer 8 min. in de oven tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
    5. Verdeel de pastasalade over borden of kommen, bestrooi met de grof verbrokkelde pancetta en de pijnboompitten. Dien meteen op.

    Kooktip

    Gebruik voor dit recept tortelloni zonder vleesvulling: bv. ricotta-spinazie, mozzarella-gedroogde tomaten, rucola, …

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Picknick
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Broccoli
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,23 €/kg
    €1,29
    F2013100800316100000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015030200328500000
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    3,50 €/l
    €1,75
    S1993063000007030000
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000