Recept zoekresultatenLamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen
Delhaize logo
  • Lamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen

Lamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Pasen,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Lamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 lamskroontjes
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 12 mooie wortelen (in bussel)
  • 1 bosje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€36,42

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 minuten in gezouten water.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 210°C.
  3. Schil de wortelen en kook ze ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in gezouten water.
  4. Verwijder het vet van de lamskroontjes en wrijf ze in met een in twee gesneden knoflookteentje. Doe de stukjes knoflook en de boter in een pan en breng op temperatuur. Schroei de lamskroontjes snel dicht rondom rond. Kruid met zout en peper.
  5. Leg het vlees in een ovenschotel en overgiet het met de boter uit de pan. Doe de wortelen in een andere ovenschotel, giet er 2 el olijfolie over en breng ze op smaak. Steek de 2 schotels in de oven en laat ongeveer 12 minuten garen.
  6. Giet de aardappelen af terwijl het vlees bakt. Doe ze opnieuw in de kookpot en voeg er 2 el olijfolie en de gehakte tijm bij. Pureer de aardappelen met een stamper of draai ze door een passe-vite. Kruid bij indien nodig.
  7. Bedek de ovenschotel met het vlees met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  8. Snijd het vlees tussen de ribben en dien warm op met de puree en de wortelen.
Nutritionele informatie
Energie: 576 kcal
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Pasen,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht
  • Lamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€36,42