Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten
Delhaize logo
  • Lamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten

Lamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Vaderdag,Pasen
Hoofdgerecht
Lamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 10 cl Muscat de Samos
  • 5 cl warm water
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 1 lamsbout van 1,2 kg
  • 12 grote saliebladeren
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 2 afgestreken koffielepels blonde kandijsuiker
  • 3 bussels groene asperges
  • een flinke handvol basilicumblaadjes
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verpakte groene asperges | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996021400300720000
  • Kruiden | Salie
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011670000
  • Lamsbout | Met been | Celtic
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 800 gr
    +/-20,99€/kg
    +/-€16,79
    Afhaling vanaf 07/02
    F2011012500558400000
  • Gepelde Pistachenoten
    200 gr
    48,45 €/kg
    €9,69
    S2021011900497020000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: Voorbereiding + bereiding: 1 u.

    1. Neem de lamsbout 1 u voor het bakken uit de koelkast en verwijder het vet.
    2. Verwarm de oven voor op th. 8 - 240°C.
    3. Meng de geperste knoflook met de heel fijngehakte salieblaadjes en 1/10 van de olijfolie. Maak kleine inkervingen in de lamsbout en stop er telkens een beetje van dit mengsel in. Leg de lamsbout op een rooster in een ovenschotel, bestrooi met peper en zout en laat 15 min. op 240°C bakken. Verlaag dan de temperatuur tot 180°C (th. 6) en laat nog 24 min. bakken (10 min. per 500 g). Leg de bout op een plank en bedek met aluminiumfolie, laat 10 min. rusten.
    4. Giet ondertussen het warme water in de schotel, roer de bakresten los en giet alles in een steelpan. Voeg de Banyuls toe, het bindmiddel en de suiker, laat 5 min. op heel zacht vuur pruttelen.
    5. Verwijder ondertussen ook het harde, onderste deel van de asperges en gaar ze « al dente » in kokend water of stoom ze gaar. Dep ze droog en smeer ze lichtjes in met olijfolie. Laat ze op hevig vuur roosteren in een hete grillpan.
    6. Mix de pistachenoten met de basilicumblaadjes en de olijfolie, voeg peper en zout toe.
    7. Serveer de in plakken gesneden lamsbout met de saus en de met de pistache-olie besprenkelde asperges.

    Kooktip

    Bedek de lamsbout halverwege de baktijd als hij te snel bruin wordt.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Vaderdag,Pasen
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Lamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verpakte groene asperges | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996021400300720000
  • Kruiden | Salie
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011670000
  • Lamsbout | Met been | Celtic
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 800 gr
    +/-20,99€/kg
    +/-€16,79
    Afhaling vanaf 07/02
    F2011012500558400000
  • Gepelde Pistachenoten
    200 gr
    48,45 €/kg
    €9,69
    S2021011900497020000