Recept zoekresultatenKonijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten
Delhaize logo
  • Konijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten

Konijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar
Hoofdgerecht
Konijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 cl balsamicoazijn
  • 1 wild konijn in stukken
  • 20 cl droge witte wijn
  • 50 g droog geroosterde pijnboompitten
  • 1 bosje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 nootje boter
  • 1 snufje gehakte bladpeterselie
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,39

Filet | Konijn | Park

Delhaize

Filet | Konijn | Park

+/- 300 gr

+/-€7,05

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,29

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€31,27

Begin met koken

  1. Laat de stukken konijn op een fel vuur aan alle kanten bruinen in een braadpan met de boter en de olie; kruid. Neem het vlees uit de pan en fruit er de fijngehakte uien in op een zacht vuur. Doe er na 5 min. het geperste teentje look en de tijm bij. Meng 2 min., leg dan de stukken konijn opnieuw in de braadpan. Giet de azijn en de witte wijn erbij, zet het deksel erop en laat 40 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  2. Neem het konijn uit de pan, giet de saus in een kommetje en mix. Giet ze opnieuw in de braadpan, doe het bindmiddel erbij en breng aan de kook. Doe de stukken konijn en de peterselie erbij; laat nog 2 min. sudderen.
  3. Bestrooi met de pijnboompitten en dien heel warm op met verse deegwaren en een groene groente.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht
  • Konijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,39

Filet | Konijn | Park

Delhaize

Filet | Konijn | Park

+/- 300 gr

+/-€7,05

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,29

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€31,27