Recept zoekresultatenKip met witte wijn en champignonsalade
Delhaize logo
  • Kip met witte wijn en champignonsalade
    A
Kip met witte wijn en champignonsaladeA

Kip met witte wijn en champignonsalade

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 15 g boter
  • 4 el citroensap
  • 3 el gehakte bladpeterselie
  • 1 kg kip in stukken
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 5 e.l. olijfolie
  • 400 g Parijse champignons
  • zout
  • 15 g boter
  • 4 el citroensap
  • 3 el gehakte bladpeterselie
  • 1 kg kip in stukken
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 5 e.l. olijfolie
  • 400 g Parijse champignons
  • zout

Begin met koken

: 40 min
1
Doe de boter en 1 el olijfolie in een grote, diepe pan en bak er de stukken kip goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout, voeg dan het kruidentuiltje toe, de witte wijn en de gepelde en in plakjes gesneden knoflookteentjes. Zet een deksel op de pan en laat 20 min op zacht vuur sudderen. Verwijder het deksel en laat nog 10 min zacht koken.
2
Snijd de champignons ondertussen in plakjes en overgiet ze met 4 el citroensap en 4 el olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe.
3
Serveer de kip met de champignonsalade en gebakken aardappelen.
1
Doe de boter en 1 el olijfolie in een grote, diepe pan en bak er de stukken kip goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout, voeg dan het kruidentuiltje toe, de witte wijn en de gepelde en in plakjes gesneden knoflookteentjes. Zet een deksel op de pan en laat 20 min op zacht vuur sudderen. Verwijder het deksel en laat nog 10 min zacht koken.
2
Snijd de champignons ondertussen in plakjes en overgiet ze met 4 el citroensap en 4 el olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe.
3
Serveer de kip met de champignonsalade en gebakken aardappelen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 507; energie (kCal): 121; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 13,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 368,08
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 507; energie (kCal): 121; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 13,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 368,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

2 × 600 gr

€15,60

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,99

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€20,87