Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKorma met amandelen
Delhaize logo
  • Korma met amandelen

Korma met amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

2 op 5
Moederdag
Hoofdgerecht
Korma met amandelen

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 5 eetlepels arachideolie
  • 1 blik (van 400 g) gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • een mespunt gemalen kruidnagel
  • boter
  • 2 koffielepels gemalen komijn
  • 2 koffielepels gemalen koriander
  • 50 g amandelschilfers
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 koffielepel gemalen pili-pili
  • 1 koffielepel kurkuma
  • peper
  • 2 uien
  • 1 koffielepel vers geraspte gember
  • verse koriander
  • 1,2 kg vlees naar keuze : filetblokjes van kalkoen, vetarm lamsvlees (schouder of bout) of extra mager rundstoofvlees
  • 1 yoghurt natuur (125 g)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012370000
  • Begin met koken

    1. Snij het vlees indien nodig in blokjes. Smelt de boter en 2 eetlepels olie in een grote sauteerpan en bak de blokjes hierin aan alle kanten goudbruin.
    2. Doe de grofgehakte uien, de geperste knoflooktenen en de gember in de beker van de hakmolen. Voeg 2 eetlepels water toe en laat draaien tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een grote stoofpot met 3 eetlepels olie en bak 3 min. op een zacht vuur. Voeg de specerijen toe, meng 2 min. en voeg dan het vlees toe. Doe er de yoghurt bij, de tomaten en 20 cl water. Breng aan de kook, dek af en laat op heel zacht vuur sudderen gedurende 1 u. 30’ (je moet het vlees kunnen uiteen halen met een vork).
    3. Breng op smaak met peper en zout en dien goed warm op bestrooid met fijngehakte koriander en met geschaafde amandelen (die je vooraf gegrilld hebt in een antikleefpan zonder vetstof).
    4. Serveer met basmatirijst en in de oven opgewarmd naanbrood.

    Kooktip

    Aarzel niet om dit gerecht op voorhand (of zelfs een dag eerder) te bereiden, het zal nog beter smaken.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Korma met amandelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012370000