Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenGroentetajine met rozijnen
Delhaize logo
  • Groentetajine met rozijnen
    B

Groentetajine met rozijnen

Groentetajine met rozijnenB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • gemberpoeder
  • kaneelpoeder
  • 1 afgestreken kl kurkuma
  • 1 vetarm bouillonblokje
  • 400 g pompoen (nettogewicht, geschild)
  • 200 g couscous
  • harissa (in tube)
  • gehakte verse koriander
  • 1 el honing
  • 1 ui
  • 240 g kikkererwten (uitgelekt gewicht)
  • 100 g rozijnen
  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • gemberpoeder
  • kaneelpoeder
  • 1 afgestreken kl kurkuma
  • 1 vetarm bouillonblokje
  • 400 g pompoen (nettogewicht, geschild)
  • 200 g couscous
  • harissa (in tube)
  • gehakte verse koriander
  • 1 el honing
  • 1 ui

Begin met koken

: 30 min
1
Verwarm de olie in een stoofpot en bak de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden pompoen aan. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. stoven.
2
Snij intussen de ongeschilde courgettes in de lengte in 4 en vervolgens in dikke plakken.
3
Doe het geperste lookteentje en de specerijen bij de pompoen en roer 2 min. Voeg dan de courgettes toe, de rozijnen, de honing, 60 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en een beetje harissa. Breng aan de kook, dek af en laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
4
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Giet de kikkererwten af en spoel ze goed onder koud water. Doe ze bij in de stoofpot en laat alles nog 5 min. zacht koken.
6
Breng op smaak met peper en zout, voeg de gehakte koriander toe en serveer warm met de couscous.
1
Verwarm de olie in een stoofpot en bak de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden pompoen aan. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. stoven.
2
Snij intussen de ongeschilde courgettes in de lengte in 4 en vervolgens in dikke plakken.
3
Doe het geperste lookteentje en de specerijen bij de pompoen en roer 2 min. Voeg dan de courgettes toe, de rozijnen, de honing, 60 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en een beetje harissa. Breng aan de kook, dek af en laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
4
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Giet de kikkererwten af en spoel ze goed onder koud water. Doe ze bij in de stoofpot en laat alles nog 5 min. zacht koken.
6
Breng op smaak met peper en zout, voeg de gehakte koriander toe en serveer warm met de couscous.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 389; energie (kCal): 92; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 14,5; suikers (g): 4,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 483,55
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 389; energie (kCal): 92; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 14,5; suikers (g): 4,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 483,55
Orientaals
Vegetarisch
Romantisch diner,Veggie - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Anco Tarwegriesmeel
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruiden | Saffraan
Santa Maria Kruiden | Saffraan
0,5 gr
9
09
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
3
35
Kruiden | Kaneel | Stokjes
Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
13 gr
1
19
Kruiden | Kurkuma
Delhaize Kruiden | Kurkuma
40 gr
2
09
Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
Knorr Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
12 x 11 gr
3+1 gratis
1
99
Pompoenblokjes
Delhaize Pompoenblokjes
400 gr
2
79
La Flamme Harissa
70 gr
0
95
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Honing | Algarve
Meli Honing | Algarve
340 gr
2de tegen -50%
4
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Kikkererwten
Delhaize Kikkererwten
240 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Rozijnen | Sultana
Delhaize Rozijnen | Sultana
250 gr
-20% voor 3
  • little-lione.external.82792960.svg
1
85
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Totaal:
€35,40