Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenKoninginnenhapje met mosselen
Delhaize logo
  • Koninginnenhapje met mosselen
    D

Koninginnenhapje met mosselen

Koninginnenhapje met mosselenD
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 bladerdeeggebakjes om te vullen
  • 5 cl droge witte wijn
  • 1 kg Super mosselen
  • 1 schaaltje Parijse champignons (250 g)
  • 1 el olijfolie
  • 40 g boter
  • 1 citroen
  • 40 g bloem
  • 10 cl verse room
  • 1 vetarm bouillonblokje van gevogelte
  • 1 eierdooier
  • peper
  • 2 el gehakte peterselie
  • 4 bladerdeeggebakjes om te vullen
  • 5 cl droge witte wijn
  • 1 kg Super mosselen
  • 1 schaaltje Parijse champignons (250 g)
  • 1 el olijfolie
  • 40 g boter
  • 1 citroen
  • 40 g bloem
  • 10 cl verse room
  • 1 vetarm bouillonblokje van gevogelte
  • 1 eierdooier
  • peper
  • 2 el gehakte peterselie

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5- 150°C en warm er dan de bladerdeeggebakjes even in op.
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren. Doe de olie en 1 eetlepel citroensap in een pan en stoof er de fijngesneden champignons in tot ze al hun vocht hebben vrijgegeven.
3
Giet het mosselkookvocht door een heel fijne zeef en voeg warm water toe tot je in totaal 50 cl vloeistof hebt.
4
Laat de boter in een stoofpot smelten. Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en giet er, geleidelijk aan en al roerend, de bouillon bij. Voeg het verkruimelde halve bouillonblokje en de room toe, breng langzaam aan de kook, roer regelmatig. Laat 2 min. op zacht vuur indikken. Voeg de uit de schelp gehaalde mosselen toe en de champignons. Neem van het vuur, voeg de eierdooier toe en roer krachtig.
5
Breng op smaak, voeg de peterselie toe en eventueel 1 of 2 eetlepels citroensap (volgens eigen smaak). Vul de bladerdeeggebakjes en serveer meteen met rijst, puree of frieten.
6
Rectifiez l’assaisonnement, ajoutez le persil et éventuellement 1 ou 2 c à soupe de jus de citron, selon vos goûts.
7
Garnissez les bouchées et servez aussitôt, avec du riz, de la purée ou des frites.
1
Verwarm de oven voor op th. 5- 150°C en warm er dan de bladerdeeggebakjes even in op.
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren. Doe de olie en 1 eetlepel citroensap in een pan en stoof er de fijngesneden champignons in tot ze al hun vocht hebben vrijgegeven.
3
Giet het mosselkookvocht door een heel fijne zeef en voeg warm water toe tot je in totaal 50 cl vloeistof hebt.
4
Laat de boter in een stoofpot smelten. Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en giet er, geleidelijk aan en al roerend, de bouillon bij. Voeg het verkruimelde halve bouillonblokje en de room toe, breng langzaam aan de kook, roer regelmatig. Laat 2 min. op zacht vuur indikken. Voeg de uit de schelp gehaalde mosselen toe en de champignons. Neem van het vuur, voeg de eierdooier toe en roer krachtig.
5
Breng op smaak, voeg de peterselie toe en eventueel 1 of 2 eetlepels citroensap (volgens eigen smaak). Vul de bladerdeeggebakjes en serveer meteen met rijst, puree of frieten.
6
Rectifiez l’assaisonnement, ajoutez le persil et éventuellement 1 ou 2 c à soupe de jus de citron, selon vos goûts.
7
Garnissez les bouchées et servez aussitôt, avec du riz, de la purée ou des frites.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 796; energie (kCal): 191; vetten (g): 14,1; verzadigde vetten (g): 7,4; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 429,94
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 796; energie (kCal): 191; vetten (g): 14,1; verzadigde vetten (g): 7,4; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 429,94
Belgisch
Overig
Diner
Herfst
Sauzen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Koninginnenhapje | 4 stuks
Delhaize Koninginnenhapje | 4 stuks
140 gr
3
89
Sec
Le Long Cours Sec
25 cl
-15% voor 3
1
79
Verse mosselen | Super
Delhaize Verse mosselen | Super
1 kg
5
45
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
2de tegen -30%
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Gekrulde peterselie | Verpakt
Delhaize Gekrulde peterselie | Verpakt
100 gr
1
49

Reeds in je keuken

Olie | Zonnebloem
Delhaize Olie | Zonnebloem
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
2
05
Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
Balade Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
250 gr
-30% Online
3
21
€4,59
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
39
Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Totaal:
€22,43