Productterugroeping:« Stronkje fruit van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenKoninginnenhapje met grijze garnalen, sint-jakobsvruchten en oesterzwammen
Delhaize logo
  • Koninginnenhapje met grijze garnalen, sint-jakobsvruchten en oesterzwammen

Koninginnenhapje met grijze garnalen, sint-jakobsvruchten en oesterzwammen

Koninginnenhapje met grijze garnalen, sint-jakobsvruchten en oesterzwammen
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 takje selder
  • zwarte peper
  • 2,5 e.l. olijfolie
  • 60 g bloem
  • 60 g boter op kamertemperatuur
  • 10 cl zure room
  • 15 cl cognac
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 kruidentuiltje met peterselietakjes, een laurierblad en een takje tijm
  • 600 g hele grijze garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 8 kleine oesterzwammen
  • 8 sint-jakobsvruchten (diepvries)
  • 4 vidés
  • zout
  • 1 wortel
  • 1 takje selder
  • zwarte peper
  • 2,5 e.l. olijfolie
  • 60 g bloem
  • 60 g boter op kamertemperatuur
  • 10 cl zure room
  • 15 cl cognac
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 kruidentuiltje met peterselietakjes, een laurierblad en een takje tijm
  • 600 g hele grijze garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 8 kleine oesterzwammen
  • 8 sint-jakobsvruchten (diepvries)
  • 4 vidés

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. garen
1
Pel de grijze garnalen en houd de schalen en de kopjes apart.
2
Hak de sjalot en de look fijn. Snijd de wortel en de selder in kleine blokjes.
3
Doe 2 eetlepels olijfolie in een pot en bak de schalen en de kopjes van de garnalen op een hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de sjalot en de look toe en laat 3 min. koken. Voeg dan de wortel en de selder toe en laat 5 min. koken. Blus met de cognac en voeg 1,5 l water toe. Voeg het tomatenconcentraat en het kruidentuiltje toe. Zout, peper en laat 30 min. sudderen op een zacht vuurtje. Zeef deze bereiding. Giet hiervan 1 l in een kookpot en breng zachtjes aan de kook.
4
Meng de boter en de bloem tot er een homogene massa ontstaat. Voeg hier beetje bij beetje al roerend de garnalenbouillon bij. Voeg dan de room toe. Houd dit mengsel warm au bain-marie.
5
Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten gedurende 2 min. in wat olijfolie. Zout en peper. Sauteer de oesterzwammen in olijfolie.
6
Meng de saus, de grijze garnalen, de sint-jakobsvruchten en de oesterzwammen voorzichtig.
7
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bladerdeeggebakjes op een rooster en warm ze gedurende 8 min. op.
8
Zet de gebakjes op een bord en vul ze. Serveer met rijst.
1
Pel de grijze garnalen en houd de schalen en de kopjes apart.
2
Hak de sjalot en de look fijn. Snijd de wortel en de selder in kleine blokjes.
3
Doe 2 eetlepels olijfolie in een pot en bak de schalen en de kopjes van de garnalen op een hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de sjalot en de look toe en laat 3 min. koken. Voeg dan de wortel en de selder toe en laat 5 min. koken. Blus met de cognac en voeg 1,5 l water toe. Voeg het tomatenconcentraat en het kruidentuiltje toe. Zout, peper en laat 30 min. sudderen op een zacht vuurtje. Zeef deze bereiding. Giet hiervan 1 l in een kookpot en breng zachtjes aan de kook.
4
Meng de boter en de bloem tot er een homogene massa ontstaat. Voeg hier beetje bij beetje al roerend de garnalenbouillon bij. Voeg dan de room toe. Houd dit mengsel warm au bain-marie.
5
Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten gedurende 2 min. in wat olijfolie. Zout en peper. Sauteer de oesterzwammen in olijfolie.
6
Meng de saus, de grijze garnalen, de sint-jakobsvruchten en de oesterzwammen voorzichtig.
7
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bladerdeeggebakjes op een rooster en warm ze gedurende 8 min. op.
8
Zet de gebakjes op een bord en vul ze. Serveer met rijst.
Nutritionele informatie
Energie: 487 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Groene selder | Verpakt
Delhaize Groene selder | Verpakt
1 st
2+1 gratis
1
55
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Cognac | Very Special 40% alc
Hennessy Cognac | Very Special 40% alc
70 cl
- €5
33
99
€38,99
Tomaten | Puree
Delhaize Tomaten | Puree
3 x 70 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld
Delhaize Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld
6 × 100 gr
2de tegen -40%
7
99
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
oesterzwammen | Belgisch | Bio
Delhaize oesterzwammen | Belgisch | Bio
200 gr
Bio
    2
    99
    Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    Delhaize Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    2 × +/- 185 gr
    +/-€
    10
    17
    Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
    Delhaize Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
    3 × 300 gr
    2
    49
    Wortelen
    Delhaize Wortelen
    1 kg
    2+1 gratis
    1
    59

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Bloem | Fijngebak
    Anco Bloem | Fijngebak
    1 kg
    2de tegen -40%
    1
    29
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    +/-€125,95