Terugroeping product:" Schär MIX IT RUSTICO 1kg" sporen van tropaanalkaloïdenMeer info >

Recept zoekresultatenKoninginnenhapje met grijze garnalen, sint-jakobsvruchten en oesterzwammen
Recept zoekresultatenKoninginnenhapje met grijze garnalen, sint-jakobsvruchten en oesterzwammen
Delhaize logo
  • Koninginnenhapje met grijze garnalen, sint-jakobsvruchten en oesterzwammen

Koninginnenhapje met grijze garnalen, sint-jakobsvruchten en oesterzwammen

Koninginnenhapje met grijze garnalen, sint-jakobsvruchten en oesterzwammen
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 takje selder
  • zwarte peper
  • 2,5 e.l. olijfolie
  • 60 g bloem
  • 60 g boter op kamertemperatuur
  • 10 cl zure room
  • 15 cl cognac
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 kruidentuiltje met peterselietakjes, een laurierblad en een takje tijm
  • 600 g hele grijze garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 8 kleine oesterzwammen
  • 8 sint-jakobsvruchten (diepvries)
  • 4 vidés
  • zout
  • 1 wortel
  • 1 takje selder
  • zwarte peper
  • 2,5 e.l. olijfolie
  • 60 g bloem
  • 60 g boter op kamertemperatuur
  • 10 cl zure room
  • 15 cl cognac
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 kruidentuiltje met peterselietakjes, een laurierblad en een takje tijm
  • 600 g hele grijze garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 8 kleine oesterzwammen
  • 8 sint-jakobsvruchten (diepvries)
  • 4 vidés

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. garen
1
Pel de grijze garnalen en houd de schalen en de kopjes apart.
2
Hak de sjalot en de look fijn. Snijd de wortel en de selder in kleine blokjes.
3
Doe 2 eetlepels olijfolie in een pot en bak de schalen en de kopjes van de garnalen op een hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de sjalot en de look toe en laat 3 min. koken. Voeg dan de wortel en de selder toe en laat 5 min. koken. Blus met de cognac en voeg 1,5 l water toe. Voeg het tomatenconcentraat en het kruidentuiltje toe. Zout, peper en laat 30 min. sudderen op een zacht vuurtje. Zeef deze bereiding. Giet hiervan 1 l in een kookpot en breng zachtjes aan de kook.
4
Meng de boter en de bloem tot er een homogene massa ontstaat. Voeg hier beetje bij beetje al roerend de garnalenbouillon bij. Voeg dan de room toe. Houd dit mengsel warm au bain-marie.
5
Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten gedurende 2 min. in wat olijfolie. Zout en peper. Sauteer de oesterzwammen in olijfolie.
6
Meng de saus, de grijze garnalen, de sint-jakobsvruchten en de oesterzwammen voorzichtig.
7
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bladerdeeggebakjes op een rooster en warm ze gedurende 8 min. op.
8
Zet de gebakjes op een bord en vul ze. Serveer met rijst.
1
Pel de grijze garnalen en houd de schalen en de kopjes apart.
2
Hak de sjalot en de look fijn. Snijd de wortel en de selder in kleine blokjes.
3
Doe 2 eetlepels olijfolie in een pot en bak de schalen en de kopjes van de garnalen op een hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de sjalot en de look toe en laat 3 min. koken. Voeg dan de wortel en de selder toe en laat 5 min. koken. Blus met de cognac en voeg 1,5 l water toe. Voeg het tomatenconcentraat en het kruidentuiltje toe. Zout, peper en laat 30 min. sudderen op een zacht vuurtje. Zeef deze bereiding. Giet hiervan 1 l in een kookpot en breng zachtjes aan de kook.
4
Meng de boter en de bloem tot er een homogene massa ontstaat. Voeg hier beetje bij beetje al roerend de garnalenbouillon bij. Voeg dan de room toe. Houd dit mengsel warm au bain-marie.
5
Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten gedurende 2 min. in wat olijfolie. Zout en peper. Sauteer de oesterzwammen in olijfolie.
6
Meng de saus, de grijze garnalen, de sint-jakobsvruchten en de oesterzwammen voorzichtig.
7
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bladerdeeggebakjes op een rooster en warm ze gedurende 8 min. op.
8
Zet de gebakjes op een bord en vul ze. Serveer met rijst.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Room | Zuur | Isigny
    Taste of Inspirations Room | Zuur | Isigny
    20 cl
    2
    29
    Cognac | Very Special 40% alc
    Hennessy Cognac | Very Special 40% alc
    70 cl
    - €5
    35
    99
    €40,99
    Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd
    Cirio Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd
    4 x 70 gr
    3
    79
    Kruidentuiltje | Verpakt
    Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
    20 gr
    1
    75
    Grijze garnalen | Gepeld
    Delhaize Grijze garnalen | Gepeld
    6 × 100 gr
    7
    99
    Sjalotten | Verpakt | Bio
    Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
    500 gr
    Bio
      3
      99
      oesterzwammen | Belgisch | Bio
      Delhaize oesterzwammen | Belgisch | Bio
      200 gr
      Bio
        2
        99
        Sint-Jacobsnoten
        Delhaize Sint-Jacobsnoten
        2 × +/- 185 gr
        +/-€
        10
        17
        Bladerdeeg | Vers
        Delhaize Bladerdeeg | Vers
        4 × 230 gr
        • little-lione.external.82792960.svg
        0
        81
        Wortelen
        Delhaize Wortelen
        1 kg
        1
        59

        Reeds in je keuken

        Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
        Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
        85 gr
        Bio
          4
          25
          Olijfolie | Extra vierge
          Filippo Berio Olijfolie | Extra vierge
          50 cl
          9
          19
          Bloem | Vloeiend
          Delhaize Bloem | Vloeiend
          1 kg
          0
          99
          Karneboter
          Delhaize Karneboter
          250 gr
          • little-lione.external.82792960.svg
          3
          25
          Lookbol | Netje
          Delhaize Lookbol | Netje
          75 gr
          1
          79
          Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
          Lo Salt Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
          350 gr
          3
          95
          Totaal:
          +/-€131,20