• Knolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus

Knolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus

door Loïc Van Impe
Knolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus
Makkelijk
> 60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 knolselder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 bosje koriander
  • 1 ananas
  • 1 citroen
  • 1 Turks brood
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 g volle natuuryoghurt
  • 1 knolselder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 bosje koriander
  • 1 ananas
  • 1 citroen
  • 1 Turks brood
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 g volle natuuryoghurt

Begin met koken

: 25 min. + 2 u kooktijd
  1. 1
    Leg de knolselder op de gloeiende houtskolen van de barbecue en bak hem gedurende 2 u tot de schil volledig zwart geblakerd is. Draai hem intussen om de 10 min. om. Laat de knolselder 10 min. rusten, schil hem, spoel hem grondig en snijd hem in fijne plakjes. Smeer de selderplakjes in met een beetje olijfolie, kruid ze met zout en peper.
  2. 2
    Schil intussen de ananas, snijd hem verticaal in 4 en verwijder het harde kerndeel. Smeer de ananasparten en de rode peper lichtjes in met olie. Gril alles 1 min. aan elke kant op de hete barbecue. Snijd de ananas in kleine blokjes. Hak de ontpitte rode peper, de koriander en de rode ui fijn. Meng alles met een scheutje olijfolie, peper en zout.
  3. 3
    Meng de yoghurt met het geperste gepelde teentje knoflook en citroensap naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
  4. 4
    Snijd het Turkse brood in 6 en gril het lichtjes op de barbecue. Open de broodparten en beleg ze met knolselderplakjes, ananassalsa en yoghurtsaus.
  1. 1
    Leg de knolselder op de gloeiende houtskolen van de barbecue en bak hem gedurende 2 u tot de schil volledig zwart geblakerd is. Draai hem intussen om de 10 min. om. Laat de knolselder 10 min. rusten, schil hem, spoel hem grondig en snijd hem in fijne plakjes. Smeer de selderplakjes in met een beetje olijfolie, kruid ze met zout en peper.
  2. 2
    Schil intussen de ananas, snijd hem verticaal in 4 en verwijder het harde kerndeel. Smeer de ananasparten en de rode peper lichtjes in met olie. Gril alles 1 min. aan elke kant op de hete barbecue. Snijd de ananas in kleine blokjes. Hak de ontpitte rode peper, de koriander en de rode ui fijn. Meng alles met een scheutje olijfolie, peper en zout.
  3. 3
    Meng de yoghurt met het geperste gepelde teentje knoflook en citroensap naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
  4. 4
    Snijd het Turkse brood in 6 en gril het lichtjes op de barbecue. Open de broodparten en beleg ze met knolselderplakjes, ananassalsa en yoghurtsaus.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Veggie - moins de 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

  • Brood
    1

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Knolselder | Cat1
    1 st
  • Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
  • Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
  • Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
  • Del Monte Ananas | Schijven | Sap | Blik
    6 × 350 gr
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Arla Skyr | Yoghurt | Natuur
    200 gr
    1+1 gratis
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg

Totaal:

€27,80