Terugroeping product:«La Fermière liégeois » vermoedelijk ontwikkeling van melkzuurbacteriën die een organoleptisch defect veroorzaken.Meer info >

Recept zoekresultatenKnolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus
Recept zoekresultatenKnolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Knolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus

Knolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus

door Loïc Van Impe
Knolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus
Makkelijk
> 60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 knolselder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 bosje koriander
  • 1 ananas
  • 1 citroen
  • 1 Turks brood
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 g volle natuuryoghurt
  • 1 knolselder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 bosje koriander
  • 1 ananas
  • 1 citroen
  • 1 Turks brood
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 g volle natuuryoghurt

Begin met koken

: 25 min. + 2 u kooktijd
1
Leg de knolselder op de gloeiende houtskolen van de barbecue en bak hem gedurende 2 u tot de schil volledig zwart geblakerd is. Draai hem intussen om de 10 min. om. Laat de knolselder 10 min. rusten, schil hem, spoel hem grondig en snijd hem in fijne plakjes. Smeer de selderplakjes in met een beetje olijfolie, kruid ze met zout en peper.
2
Schil intussen de ananas, snijd hem verticaal in 4 en verwijder het harde kerndeel. Smeer de ananasparten en de rode peper lichtjes in met olie. Gril alles 1 min. aan elke kant op de hete barbecue. Snijd de ananas in kleine blokjes. Hak de ontpitte rode peper, de koriander en de rode ui fijn. Meng alles met een scheutje olijfolie, peper en zout.
3
Meng de yoghurt met het geperste gepelde teentje knoflook en citroensap naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
4
Snijd het Turkse brood in 6 en gril het lichtjes op de barbecue. Open de broodparten en beleg ze met knolselderplakjes, ananassalsa en yoghurtsaus.
1
Leg de knolselder op de gloeiende houtskolen van de barbecue en bak hem gedurende 2 u tot de schil volledig zwart geblakerd is. Draai hem intussen om de 10 min. om. Laat de knolselder 10 min. rusten, schil hem, spoel hem grondig en snijd hem in fijne plakjes. Smeer de selderplakjes in met een beetje olijfolie, kruid ze met zout en peper.
2
Schil intussen de ananas, snijd hem verticaal in 4 en verwijder het harde kerndeel. Smeer de ananasparten en de rode peper lichtjes in met olie. Gril alles 1 min. aan elke kant op de hete barbecue. Snijd de ananas in kleine blokjes. Hak de ontpitte rode peper, de koriander en de rode ui fijn. Meng alles met een scheutje olijfolie, peper en zout.
3
Meng de yoghurt met het geperste gepelde teentje knoflook en citroensap naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
4
Snijd het Turkse brood in 6 en gril het lichtjes op de barbecue. Open de broodparten en beleg ze met knolselderplakjes, ananassalsa en yoghurtsaus.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Brood
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Rode uien | Verpakt | Bio
Delhaize Rode uien | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    2
    09
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Ananas | Schijven | Sap | Blik
    Del Monte Ananas | Schijven | Sap | Blik
    6 × 350 gr
    2
    95
    Citroenen 4 stuks | Bio
    Delhaize Citroenen 4 stuks | Bio
    500 gr
    Bio
      2
      29
      Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
      Alpro Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
      500 gr
      1
      99

      Reeds in je keuken

      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Olijfolie | Extra vièrge
      Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
      1 l
      17
      99
      Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      85 gr
      Bio
        4
        25
        Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
        Lo Salt Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
        350 gr
        3
        95
        Totaal:
        €28,96