Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Corn Flakes van het merk Kellogg's »Lees meer >

Recept zoekresultatenKnolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Knolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus
Knolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus

Knolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus

door Loïc Van Impe
Makkelijk
> 60 min.
1/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 1 knolselder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 bosje koriander
  • 1 ananas
  • 1 citroen
  • 1 Turks brood
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 g volle natuuryoghurt
  • 1 knolselder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 bosje koriander
  • 1 ananas
  • 1 citroen
  • 1 Turks brood
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 g volle natuuryoghurt

Begin met koken

: 25 min. + 2 u kooktijd
1
Leg de knolselder op de gloeiende houtskolen van de barbecue en bak hem gedurende 2 u tot de schil volledig zwart geblakerd is. Draai hem intussen om de 10 min. om. Laat de knolselder 10 min. rusten, schil hem, spoel hem grondig en snijd hem in fijne plakjes. Smeer de selderplakjes in met een beetje olijfolie, kruid ze met zout en peper.
2
Schil intussen de ananas, snijd hem verticaal in 4 en verwijder het harde kerndeel. Smeer de ananasparten en de rode peper lichtjes in met olie. Gril alles 1 min. aan elke kant op de hete barbecue. Snijd de ananas in kleine blokjes. Hak de ontpitte rode peper, de koriander en de rode ui fijn. Meng alles met een scheutje olijfolie, peper en zout.
3
Meng de yoghurt met het geperste gepelde teentje knoflook en citroensap naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
4
Snijd het Turkse brood in 6 en gril het lichtjes op de barbecue. Open de broodparten en beleg ze met knolselderplakjes, ananassalsa en yoghurtsaus.
1
Leg de knolselder op de gloeiende houtskolen van de barbecue en bak hem gedurende 2 u tot de schil volledig zwart geblakerd is. Draai hem intussen om de 10 min. om. Laat de knolselder 10 min. rusten, schil hem, spoel hem grondig en snijd hem in fijne plakjes. Smeer de selderplakjes in met een beetje olijfolie, kruid ze met zout en peper.
2
Schil intussen de ananas, snijd hem verticaal in 4 en verwijder het harde kerndeel. Smeer de ananasparten en de rode peper lichtjes in met olie. Gril alles 1 min. aan elke kant op de hete barbecue. Snijd de ananas in kleine blokjes. Hak de ontpitte rode peper, de koriander en de rode ui fijn. Meng alles met een scheutje olijfolie, peper en zout.
3
Meng de yoghurt met het geperste gepelde teentje knoflook en citroensap naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
4
Snijd het Turkse brood in 6 en gril het lichtjes op de barbecue. Open de broodparten en beleg ze met knolselderplakjes, ananassalsa en yoghurtsaus.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Knolselderblokjes

Delhaize

Knolselderblokjes

600 gr

€1,09

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Ananas

Delhaize

Ananas

2 × 1,15 kg

€5,98

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Skyr | Yoghurt | Natuur

Arla

Skyr | Yoghurt | Natuur

2 × 150 gr

€3,50

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€16,39