Recept zoekresultatenKnolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Knolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus

Knolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus

door Loïc Van Impe
Knolseldershoarma, gegrilde ananassalsa en yoghurtsaus
Makkelijk
> 60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 knolselder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 bosje koriander
  • 1 ananas
  • 1 citroen
  • 1 Turks brood
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 g volle natuuryoghurt
  • 1 knolselder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 bosje koriander
  • 1 ananas
  • 1 citroen
  • 1 Turks brood
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 g volle natuuryoghurt

Begin met koken

: 25 min. + 2 u kooktijd
1
Leg de knolselder op de gloeiende houtskolen van de barbecue en bak hem gedurende 2 u tot de schil volledig zwart geblakerd is. Draai hem intussen om de 10 min. om. Laat de knolselder 10 min. rusten, schil hem, spoel hem grondig en snijd hem in fijne plakjes. Smeer de selderplakjes in met een beetje olijfolie, kruid ze met zout en peper.
2
Schil intussen de ananas, snijd hem verticaal in 4 en verwijder het harde kerndeel. Smeer de ananasparten en de rode peper lichtjes in met olie. Gril alles 1 min. aan elke kant op de hete barbecue. Snijd de ananas in kleine blokjes. Hak de ontpitte rode peper, de koriander en de rode ui fijn. Meng alles met een scheutje olijfolie, peper en zout.
3
Meng de yoghurt met het geperste gepelde teentje knoflook en citroensap naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
4
Snijd het Turkse brood in 6 en gril het lichtjes op de barbecue. Open de broodparten en beleg ze met knolselderplakjes, ananassalsa en yoghurtsaus.
1
Leg de knolselder op de gloeiende houtskolen van de barbecue en bak hem gedurende 2 u tot de schil volledig zwart geblakerd is. Draai hem intussen om de 10 min. om. Laat de knolselder 10 min. rusten, schil hem, spoel hem grondig en snijd hem in fijne plakjes. Smeer de selderplakjes in met een beetje olijfolie, kruid ze met zout en peper.
2
Schil intussen de ananas, snijd hem verticaal in 4 en verwijder het harde kerndeel. Smeer de ananasparten en de rode peper lichtjes in met olie. Gril alles 1 min. aan elke kant op de hete barbecue. Snijd de ananas in kleine blokjes. Hak de ontpitte rode peper, de koriander en de rode ui fijn. Meng alles met een scheutje olijfolie, peper en zout.
3
Meng de yoghurt met het geperste gepelde teentje knoflook en citroensap naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
4
Snijd het Turkse brood in 6 en gril het lichtjes op de barbecue. Open de broodparten en beleg ze met knolselderplakjes, ananassalsa en yoghurtsaus.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Brood
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Ananas
Delhaize Ananas
2 × 1,15 kg
2
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
Alpro Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
500 gr
3 voor €5
1
99

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€15,54