Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
Delhaize logo
  • Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan

Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Voorgerecht
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel bloem
  • boter
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 300 g gemengde bospaddenstoelen (2 schaaltjes)
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 1 knoflookteentje
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • 0% Lactose | Lichte room | 15 % v.g.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015042100136700000
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100200732000000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Borstel de paddenstoelen schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Hak ze grof, voeg het geperste knoflookteentje toe. Bak op vrij hoog vuur in de olie in een braadpan tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
    3. Meng, met behulp van de garde, de bloem met 1 ei, voeg de 2 overige eieren toe, de parmezaan, de room en de peterselie. Meng, voeg de paddenstoelen toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 met boter ingesmeerde soufflékommetjes.
    4. Bak 20 min. in de oven.
    5. Serveer warm als voorgerecht met een salade met rucola of als bijgerecht bij steak, wild, enz.

    Kooktip

    Om er miniquiches van te maken, doe je deze bereiding in met bakpapier beklede taartvormpjes die je 20 min. in de oven bakt.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Diner
    Voorgerecht
    • Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • 0% Lactose | Lichte room | 15 % v.g.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015042100136700000
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100200732000000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000